Sociálne siete

Cestovanie

Závan avantgardy, inakosť, komorná atmosféra? Toto všetko nájdete v Demänovskej Doline

Originálny názov a ešte originálnejšie miesto. Prekrásna príroda, top služby a stopercentný zážitok. Závan avantgardy, inakosť, komorná atmosféra. A takto by sa dalo pokračovať ďalej.

Zverejnené:

Upravené: 13. júla 2021 o 8:37

1095

Hotel Pošta, zdroj: Amazing Places

REKLAMA

BRATISLAVA – Dnes vyrazíme spoločne s Amazing Places na jedno úžasné miesto na Slovensku. Je ním prestížny horský hotel, ktorý sme našli na konci Demänovskej Doliny. Hotel Pošta sa drží hesla „Hosť do domu, pán do domu“, no a so svojím individuálnym prístupom zaručuje ten pravý zážitok pre každého návštevníka.

Nízke Tatry sú obľúbené a vyhľadávané za každého počasia. V horúcich letných dňoch sú ideálnym miestom, kde sa uprostred prírody v tieni stromov dá skryť pred páľavou. Množstvo turistických trás v okolí zaručí program na každý deň, ak hľadáte miesto na aktívny oddych. A keď potrebujete len úplný pokoj, tak nemusíte robiť vôbec nič. Útočiskom vám môže byť vírivka, sauna, môžete si zájsť na masáž či procedúru alebo si len tak posedieť pri dobrom jedle.

Hotel Posta Jasna o

Hotel Pošta, zdroj: Amazing Places

Hotel Pošta upúta svojou architektúrou v modernom štýle so štipkou avantgardy. Nachádza sa v nadmorskej výške 1 117 m n. m. a panoráma hôr ešte viac dotvára jedinečný pocit po príchode na toto miesto. V izbách dominuje drevo, zemité farby a dizajnové prvky v podobe unikátnych doplnkov spolu dotvárajú horskú atmosféru. Vybrať si môžete zo štýlových dvojlôžkových izieb, ale i z luxusných apartmánov pre viac hostí. Nachádza sa tu tiež bezbariérová izba.

Miesto, kde oddych a relax povýšili na ďalší level…

Hotel Pošta

Boutique wellness, zdroj: Amazing Places

Oddych nadovšetko? Určite! Wellness zóna ponúka saunové rituály, ktoré oceníte najmä po turistike. Že saunovanie nemusí byť vôbec obyčajnou záležitosťou, potvrdzujú saunamajstri, ktorí predvedú umenie saunovania do absolútnej dokonalosti.

Tu môžete  zažiť regeneračný peeling v parnej saune, show rituál v suchej saune, haloterapiu s regeneračným peelingom – čo je v podstate procedúra v parnej saune v podobe inhalačnej terapie pomocou presýpania solí s následným podaním telového peelingu a regeneračného krému.

A, samozrejme, ešte nemôžeme zabudnúť na mystický rituál v suchej saune, v ktorom sa využívajú sušené bylinky a vykurovadlá.

Hotelový Boutique wellness zahŕňa aj exteriérovú vírivku, kde sa zároveň môžete nadýchať horského vzduchu.

wellness  o

Boutique wellness, zdroj: Amazing Places

Prečo ten názov?

Poďme sa však vrátiť na začiatok. Pýtate sa, prečo „Pošta“?  Podľa samotného hotela totiž už od čias, keď svetlo sveta v Jasnej uzrela prvá lanovka, bola neodmysliteľnou súčasťou regiónu práve pošta. A tak pošta pôvodne sídlila v blízkosti údolnej stanice na Koliesku. Odtiaľ sa neskôr presťahovala do objektu „Tri Domky“ v centre Jasnej.

exterier hotel posta  o

Hotel Pošta, zdroj: Amazing Places

V 80. rokoch tu bol vybudovaný moderný poštový úrad so širokou ponukou služieb. V tom období išlo o jedinú poštu v okolí a o dôležitú administratívnu budovu Jasnej.

„Takýmto unikátom v oblasti ostal aj náš Hotel Pošta vo svojej jedinečnej architektúre, gastronómii i službách. Priestor pôvodnej pošty sme oživili moderným dizajnom inšpirovaným krásou Tatier a premenili ho na štýlový 4* hotel. Nevšedný interiér so závanom avantgardy a rôznorodosťou použitých materiálov je u nás pastvou pre tých, ktorým je blízka inakosť,“ opisuje svoje služby samotný hotel.

Vedeli ste, že…

  • Stredisko Jasná sa nachádza v národnom parku Nízkych Tatier a predstavuje najväčší lyžiarsky areál v strednej a východnej Európe.
  • Ponúka 50 km lyžiarskych tratí, pričom väčšina z nich sú dlhé športové trate, 12 freerideových zón, snow park, bohatý aprésski program, najnovšiu infraštruktúru kabínových a sedačkových lanoviek.
  • Má 23 lanoviek a vlekov.
  • Viac ako 36,5 km zasnežovaných lyžiarskych tratí.

Zdroj: Amazing Places, Hotel Pošta

 

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA