Site icon GLOBALNEWS.SK

Duálne vzdelávanie: Komunikácia so žiakmi sa presunula do online prostredia

neuropea

Zdroj: NEUROPEA

BRATISLAVA – Duálne vzdelávanie ponúka možnosť študovať a získavať praktické skúsenosti naraz, ako aj motivačné finančné ohodnotenie už počas štúdia. Zároveň je, po skončení štúdia, k dispozícii dostatok pracovných miest, príležitostí pre kariérny rast aj adekvátne finančné ohodnotenie.

„Pandemická situácia presvedčivo potvrdila, že práca v oblasti obchodu je dôležitá pre fungovanie spoločnosti a zároveň ide o stabilné zamestnanie. Zamestnávatelia z oblasti obchodu si svojich ľudí naozaj vážia, investujú do ich vzdelávania, zdravia i adekvátneho odmeňovania. Potešiteľné je aj to, že zamestnancov obchodu si čoraz viac váži aj spoločnosť,“ hovorí Martin Krajčovič, predseda Slovenskej aliancie moderného obchodu (SAMO). Vyplynulo to z prieskumov spotrebiteľských preferencií, ktorý realizovala agentúra 2muse vlani v apríli. Viac ako 86 % opýtaných si myslí, že predavačky a predavači si zaslúžia za svoju každodennú snahu nielen ocenenie od zamestnávateľa, ale aj od štátu. „Aby sme žiakom mohli aj v tomto školskom roku efektívne predstaviť výhody praktického vyučovania a perspektívy kariérneho uplatnenia v obchode, rozhodli sme sa, v spolupráci so spoločnosťou Centire, zrealizovať sériu troch online exkurzií na podporu duálneho vzdelávania,“ dodáva M. Krajčovič.

Na exkurziách sa žiaci virtuálne preniesli k zamestnávateľom a z pohodlia domova sa dozvedeli všetky potrebné informácie. Pri tejto forme komunikácie sa žiaci v omnoho vyššej miere zapájajú do diskusie, čím stúpa vzájomná interakcia s budúcimi zamestnávateľmi. „Na online exkurziách sa zúčastnilo vyše 900 žiakov základných škôl z celého Slovenska. Považujeme to za obrovský úspech. V súčasnom stave dištančného vzdelávania a obmedzeného pohybu sú online exkurzie jedným z inovatívnych a efektívnych nástrojov, ktoré pomáhajú žiakom v ich kariérnom rozhodovaní,“ vysvetľuje Marcel Blaščák, líder skupiny pre duálne vzdelávanie, SAMO.

Exit mobile version