Sociálne siete

DOMOV

Polícia varuje pred zlodejmi, ktorí si byty značia písaním perom

Zverejnené:

Upravené: 6. apríla 2022 o 10:01

597

zdroj: Facebook

REKLAMA

GLOBALNEWS

V uplynulom období zaznamenala polícia v Bratislave a v Bratislavskom kraji viaceré prípady spojené s krádežami a vlámaním sa do bytov.

Páchatelia majú pri nich používať aj nový trend, keď si vytypované byty značia písaním perom po stenách. „Tieto prípady sme zaznamenali vo štvrtom Bratislavskom okrese. Policajti na jeho území evidujú doposiaľ celkovo už osem prípadov tohto druhu trestného činu. V rámci celého Bratislavského kraja evidujeme celkovo 11 prípadov tohto trestného činu spáchaného za tento rok,“ uviedol hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff pre SME.

Podľa informácií polície si páchatelia byty vždy vopred vytypujú, pričom k samotnému vykradnutiu dochádza cez víkend alebo v čase, keď sú majitelia v práci.

„V rámci krádeže sa zameriavajú na krádeže finančnej hotovosti a šperkov. Páchatelia aj naďalej využívajú na vstup do samotných bytových domov poškodenie a znefunkčnenie magnetov na vstupných dverách za využitia nalepených predmetov,“ dodal krajský policajný hovorca.

Prokuratúra navrhla väzbu pre Makóa a Beňu, dôvodom sú najmä krivé obvinenia

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA