Sociálne siete

DOMOV

Poslanci parlamentu budú dnes rokovať o odvolaní ministra vnútra už piaty krát

Zverejnené:

Upravené: 27. apríla 2022 o 9:59

831

zdroj: Facebook

REKLAMA

GLOBALNEWS

Mimoriadnu schôdzu inicioval opozičný Smer.

Parlament bude dnes na mimoriadnej schôdzi rokovať o odvolaní Romana Mikulca z funkcie ministra vnútra. Dôvodom je, že mal zasahovať do živých trestných vecí. Tvrdí to opozičná strana Smer, ktorá schôdzu iniciovala. Mikulec bude čeliť odvolaniu v parlamente piaty raz.

„Je mimoriadne zarážajúce, že minister vnútra sa osobitne zaujímal o vyšetrovanie prípadov, ktoré sa môžu dotýkať ľudí, vďaka ktorým sa stal členom vlády. Je zrejmé, že minister vnútra Mikulec aktívne a nezákonne vstupuje do práce nezávislých vyšetrovateľov, že vo viacerých prípadoch, ako bol napríklad prípad vyšetrovateľky policajnej inšpekcie Diany Santusovej, dával priamo pokyny na postup vyšetrovateľov,“ tvrdí Smer.

„Idem do roboty,“ vyhlásil Kotleba pred parlamentom. Do budovy sa nedostal ani ako návšteva

Zopakoval aj dôvody z nedávneho návrhu na odvolanie ministra Mikulca, že rezort vnútra nezvládol riadenie utečeneckej krízy, ktorú spôsobil vojenský konflikt na Ukrajine.

Smer prišiel s návrhom na Mikulcovo odvolanie po tom, čo Národná kriminálna agentúra minulý týždeň obvinila bývalého premiéra a dnes poslanca Národnej rady Roberta Fica aj exministra vnútra Roberta Kaliňáka pre opakovaný zločin ohrozenia obchodného, bankového, poštového, telekomunikačného a daňového tajomstva, a tiež zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a z prečinu zneužívania právomoci verejného činiteľa.

Mikulec patrí medzi najodvolávanejších členov vlády. Smer sa usiloval o jeho zosadenie z funkcie minulý rok dva razy. Najskôr v júni a potom počas prázdnin, ale debata o ministrovi sa preniesla na septembrovú schôdzu. Tento rok Mikulec čelil odvolávaniu na schôdzi vo februári a v marci.

AKTUALITA: Gazprom zastavil dodávky plynu do Poľska a Bulharska

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA