Sociálne siete

DOMOV

UNIZA začína otvorenie akademického roka s novým logom

Zverejnené:

Upravené: 27. septembra 2021 o 23:29

305

Otvorenie akademického roka, zdroj: UNIZA

REKLAMA

Tlačová správa

BRATISLAVA – V pondelok 27. septembra sa na Žilinskej univerzite v Žiline (UNIZA) uskutočnilo slávnostné otvorenie akademického roka 2021/2022. Pre obmedzenia, ktoré vyplývajú z protiepidemických opatrení, sa otvorenie konalo online, novinkou bolo predstavenie nového loga UNIZA.

Na podujatí Slávnostné online otvorenie akademického roka 2021/2022 sa odhalilo nové logo UNIZA, ktoré sa používa od 1. septembra 2021. Logo vychádza z diela Pulzujúce srdce univerzity a vo videu ho predstavujú štyri osobnosti UNIZA, vrátane súčasného pána rektora Jozefa Jandačku. Ďalej nasledujú príhovory pozvaných hostí a prehľad najvýznamnejších udalostí akademického roka 2020/2021.

V súčasnom 69-tom akademickom roku UNIZA kompletne zmenila vizuálnu identitu a výrazne sa zmenil aj vzhľad budov. Po rekonštrukcii sa budovy UNIZA zaradili do nízkoenergetickej triedy s malou spotrebou energie – získali energetický certifikát A0.  Energetický prínos je aj ekologickým prínosom. Klíma v budovách sa udrží lepšie, spotrebujeme menej paliva, prispejeme k zníženiu emisií o takmer 80 %, zvýšeniu obnoviteľných zdrojov a k zdravšiemu prostrediu všetkých zamestnancov a študentov UNIZA.

Logo

S príchodom nového školského rok sa otvorili aj internáty. Vynovené Ubytovacie zariadenie Veľký Diel (UZ VD) poskytne pre tisícky študentov nové a moderné izby, klubovne, študovne a ďalšie zrekonštruované vnútorne a vonkajšie priestory. Významný sociálny priestor na UZ VD tvoria aj zasadacie miestnosti a kinosála. Nielen filmové večery, ale aj workshopy pre študentov sú pridanou hodnotou pre ich pestrý študijný a voľnočasový život.

V novom akademickom roku nájdu študenti v ponuke jedál na Novej menze aj zdravú vegánsku stravu zo Zelenej jedálne. Športového ducha môžu trénovať na zrekonštruovanom multifunkčnom ihrisku v ubytovacom zariadení na Hlinách V a na jar 2022 aj na novovzniknutom atletickom ovále v dĺžke 400 m. V areáli ubytovacieho zariadenia Hliny V je aj horolezecká stena pre športové lezenie. Ústav telesnej výchovy (ÚTV UNIZA) ponúka študentom na výber až 24 športov.

Nové príležitosti a výzvy pre sebarealizáciu nájdu aj v komunite študentov hneď v niekoľkých študentských organizáciách pod jednou strechou UZ VD. Kreatívny a technický potenciál študenti tak rozvíjajú v Rade ubytovaných študentov (RUŠ), Rádiu-X, televízii I -Téčko, filmovom klube Gama-klub, Internet-klube, v kolektíve združenia Erasmus študentov ( ESN) a vo  folklórnom súbore Stavbár. Okrem toho sa tu nachádzajú aj študentské agentúry  SAIA a IASTE.

Pre zefektívnenie štúdia, ale aj mimouniverzitného života, otvára UNIZA v akademickom roku 2021/2022 pre svojich študentov Poradenské a kariérne centrum. Centrum sídli v novozriadených priestoroch na prízemí budovy AA a svoje služby bude poskytovať celoročne pre študentov, absolventov, zamestnancov a zamestnávateľov. Jeho poslaním je pomôcť študentom v príprave ich vstupu na trh práce už počas štúdia a podporovať ich vzťah s univerzitou, vytvárať spojenie medzi akademickou pôdou a zamestnávateľmi a zjednodušiť tak ich komunikáciu.

Výučba v zimnom semestri sa na UNIZA začala 27. 9. 2021, hneď po ukončení slávnostného otvorenia akademického roka. V novom akademickom roku sa budú študenti na UNIZA vzdelávať 3 dni prezenčnou formou a 2 dni budú mať online prednášky.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA