Sociálne siete

Ekonomika

Podľa Finančnej správy rast tržieb pokračuje

Štart dovolenkovej sezóny spolu s uvoľnením protiepidemických opatrení sa podpisuje pod rast tržieb na Slovensku. Potvrdzujú to štatistiky zo systému e-kasa. Po maloobchode začali tržby výraznejšie rásť v sektore ubytovania, reštaurácií a pohostinstiev, ako i v oblasti fitnes a športových aktivít.

Zverejnené:

Upravené: 12. júla 2021 o 17:48

542

nakupovanie
Ilustračné foto, zdroj: Unsplash/Arturo Rey

REKLAMA

BRATISLAVA – So štartom dovolenkovej sezóny ako aj uvoľnením opatrení rastie chuť ľudí míňať. Odráža sa to aj na raste tržieb prevádzok. Porovnávali sme tržby v systéme e-kasa vo februári 2020, teda v mesiaci pred prijatím prvých protiepidemických opatrení, s júnom tohto roka, keď sa koronaopatrenia výrazne uvoľnili. Informuje o tom Finančná správa na svojom webe.

Predpandemické tržby presiahol sektor maloobchodu a na úroveň spred pandémie sa dostali aj reštaurácie a pohostinstvá. Tržby v sektore osobných služieb (kaderníctva, kozmetické služby, masážne salóny) dosiahli  v júni tohto roka 82 %. K oživeniu došlo aj v prípade ubytovania, keď tržby dosiahli v júni úroveň 65 % z tržieb vo februári 2020. K miernemu oživeniu dochádza aj v sektore fitnescentier a športových aktivít. V tomto prípade však tržby naďalej zaostávajú oproti úrovni spred pandémie.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA