Sociálne siete

ZAHRANIČIE

Armáda v Izraeli zastrelila 19-ročného Palestínčana

Zverejnené:

Upravené: 5. septembra 2022 o 11:20

556

Palestínsky strelec bol údajne zabitý v noci na nedeľu pri streľbe s izraelskými bezpečnostnými silami počas zatýkacej operácie na Západnom brehu Jordánu.

REKLAMA

Palestínsky strelec bol údajne zabitý v nedeľu v noci pri prestrelke s izraelskými bezpečnostnými silami počas zatýkacej operácie na Západnom brehu Jordánu.

K stretu došlo v čase, keď bezpečnostné sily pokračovali v intenzívnych zatýkacích operáciách pri západnom brehu Jordánu, ako aj v pátraní po strelcovi, ktorý sa zúčastnil nedeľňajšieho streleckého útoku na autobus plný izraelských vojakov. 

Sedem ľudí utrpelo zranenia, keď traja Palestínčania v nedeľu spustili paľbu na autobus s vojakmi vrátane civilného vodiča, ktorý utrpel vážne zranenia. Šesť vojakov zostalo so zraneniami, ktoré neboli život ohrozujúce. Dvaja z ozbrojencov boli zajatí a tretí ušiel. Pondelkové vyhľadávania sa zamerali na oblasť Tubas, východne od Nábulusu.

V Jenine a meste Qabatiya bolo zatknutých päť podozrivých z terorizmu. Počas zatýkacej operácie ozbrojenci spustili paľbu na bezpečnostné zložky, ktoré strelbu opätovali.

Ruský minister obrany tvrdí, že ofenzíva Ukrajiny zlyhala

Palestínske médiá identifikovali zabitého strelca ako Tahera Zakarnu, ktorý mal 19 rokov. Na fotografiách, ktoré sa šírili na internete, bolo vidieť, že Zakarna má na hlave čelenku s logom palestínskeho islamského džihádu, hoci sa k nemu teroristická skupina doposiaľ neprihlásila.

Zdroj: Times Of Israel

Fotografia: Unsplash

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA