Sociálne siete

ZAHRANIČIE

ČESKO: Polícia zadržala muža, ktorý napadol a znásilnil dve rôzne ženy

Zverejnené:

Upravené: 4. januára 2022 o 8:33

270

Zdroj: Pixabay.com

REKLAMA

Globalnews

Česká polícia zadržala v nedeľu večer 23-ročného cudzinca, voči ktorému rovno aj začala trestné stíhanie pre pokus o vraždu a za znásilnenie. K obom činom došlo v noci na Nový rok v Karlových Varoch.

„Obvinený cudzinec, ktorý prišiel do Karlových Varov v piatok 31. decembra 2021 v rámci silvestrovských osláv, sa mal najprv počas nich spoznať v nočných hodinách s miestnou 37-ročnou ženou,“ vyhlásil policajný hovorca.

Na ženu podozrivý zaútočil nožom v sobotu 1. januára krátko po 3.00 h, čím jej spôsobil bodné a rezné zranenia, po čom z miesta činu ušiel. Žena napriek ťažkým zraneniam dokázala prísť do najbližšej reštaurácie, kde padla do bezvedomia. Záchranári ju vo vážnom stave previezla do karlovarskej nemocnice.

TRAGÉDIA: Pri novoročnom požiari v Ružinove zahynuli dve osoby

„Jej zdravotný stav je v tejto chvíli stabilizovaný, stále je však v ohrození života,“ podotkol policajný hovorca.

Podozrivý následne stretol 19-ročnú ženu, ktorú ohrozoval nožom a požadoval od nej pohlavný styk. Žena po napadnutí omdlela, po čom ju útočník znásilnil. Napadnutá žena nie je v ohrození života a „v súčasnosti už nie je hospitalizovaná v zdravotníckom zariadení,“ dodal.

„V prípade preukázania viny hrozí cudzincovi trest odňatia slobody vo výške desať až osemnásť rokov,“ poznamenal. „Podľa informácií Práva je podozrivý dvadsaťročný Afganec, ktorý do Karlových Varov pricestoval z Nemecka,“ pričom však neuviedli zdroj.

COVID-19: Za nedeľu pribudlo 1328 nových prípadov nákazy koronavírusom

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA