Sociálne siete

ZAHRANIČIE

Federálna väzenská služba sa snaží dostať Navaľného do výkonu trestu

Ruská federálna väzenská služba požiadala moskovský súd o umiestnenie Alexeja Navaľného do výkonu trestu pre porušenie pravidiel podmienečného trestu.

Zverejnené:

Upravené: 13. januára 2021 o 10:00

386

large Russia Navalny  afafadcaed abaf
ZDROJ: Na archívnej snímke ruský opozičný líder Alexej Anatolievič Navaľnyj/SITA/AP Photo/Pavel Golovkin

REKLAMA

13. január 2021 10:00 SITA, redakcia

MOSKVA – Ruská federálna väzenská služba požiadala moskovský súd o umiestnenie Alexeja Navaľného do výkonu trestu pre porušenie pravidiel podmienečného trestu. Najväčší kritik Kremľa a ruského prezidenta Vladimira Putina sa momentálne nachádza v Nemecku, kde sa zotavuje po augustovej otrave nervovoparalytickou látkou typu novičok.

Podľa Navaľného za požiadavkou federálnej väzenskej služby stojí prezident. „Putin je na mňa taký naštvaný, že som tú otravu prežil, že nariadil federálnej väzenskej službe, aby zmenila môj podmienečný trest na nepodmienečný,“ uviedol Navaľnyj na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter.

Federálna väzenská služba minulý mesiac požiadala Navaľného, aby sa v súlade s pravidlami podmienečného trestu prihlásil vo svojej kancelárii, a varovala ho, že ak sa nedostaví, bude čeliť väzeniu. Navaľného odsúdili v roku 2014 za spreneveru a pranie špinavých peňazí. Ten to však odmieta a tvrdí, že proces bol politicky motivovaný. Bráni sa tiež tým, že Európsky súd pre ľudské práva rozhodol o nezákonnosti odsúdenia a jeho podmienečný trest sa skončil 30. decembra.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA