Sociálne siete

ZAHRANIČIE

Francúzsko na Silvestra mobilizuje 100-tisíc policajtov, aby sa predišlo súkromným oslavám

Francúzsko sa chystá na Silvestra zmobilizovať 100-tisíc policajtov

Zverejnené:

Upravené: 31. decembra 2020 o 8:40

255

yutacar JK Mnm C Incw unsplash abbdd
ZDROJ: Ilustračné foto/Unsplash/Yutacar

REKLAMA

31. december 2020 08:45 SITA, redakcia

BRATISLAVA – Francúzsko sa chystá na Silvestra zmobilizovať 100-tisíc policajtov, aby zasiahli proti konaniu súkromných osláv a vynútili zákaz vychádzania s cieľom predísť šíreniu koronavírusu. Minister vnútra Gérald Darmanin prikázal od 20:00, odkedy sa začína zákaz vychádzania, viditeľnú prítomnosť bezpečnostných síl v centrách miest a na predmestiach, v ktorých dochádza k výtržnostiam. Informuje o tom portál bbc.com.

Polovica liniek parížskeho metra večer prestane premávať, pričom minister vnútra požiadal, aby sa zvážilo rozsiahlejšie zastavenie verejnej dopravy v rámci celej krajiny. Napriek rastúcemu počtu prípadov infekcií koronavírusom a obavám z nového nákazlivejšieho variantu vírusu podľa hovorcu vlády nie sú zatiaľ potrebné miestne lockdowny. Vo Francúzsku sa dvakrát uplatnil celoštátny lockdown a bary a reštaurácie zostanú zatvorené aj počas januára.

Doteraz vo Francúzsku potvrdili 2,6 milióna prípadov ochorenia COVID-19, čo je piaty najvyšší počet na svete. Viac ako 64-tisíc ľudí v krajine tomu ochoreniu podľahlo.
https://www.bbc.com/news/world-europe-55493934

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA