Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Johnson tvrdí, že sa mu Putin vyhrážal raketovým úderom. Teraz prišla reakcia

Zverejnené:

Upravené: 31. januára 2023 o 10:47

376

zdroj: Facebook

REKLAMA

GLOBALNEWS

Bývalý britský premiér Boris Johnson prišiel s neuveriteľným tvrdením, že sa mu ruský prezident Vladimír Putin vyhrážal raketovým úderom, keď bol ešte premiérom, a to v dňoch, ktoré predchádzali ruskej invázii.

Johnsonove slová, ktoré Kremeľ označil za „klamstvo“, zaujali titulky medzinárodných novín a v pondelok sa dokonca objavili na titulnej strane denníka The New York Times.

Johnson v novom dokumente pre BBC opísal, že sa mi Putin „v jednej chvíli vyhrážal a povedal: ‚Boris, nechcem ti ublížiť, ale s raketou by to trvalo len minútu‘ alebo niečo také. Veselé.“

Kremeľ v reakcii na túto správu dôrazne poprel, že by k „hrozbe“ kedy došlo. „Je to klamstvo. K žiadnym raketovým hrozbám nedošlo,“ opáčil menom Putina kremeľský hovorca Dmitrij Peskov.

„Keď prezident Putin hovoril o bezpečnostných výzvach pre Rusko, povedal, že ak Ukrajina vstúpi do NATO, prípadné rozmiestnenie amerických alebo iných rakiet NATO v blízkosti našich hraníc by znamenalo, že každá takáto raketa by mohla dosiahnuť Moskvu v priebehu niekoľkých minút,“ povedal Peskov.

Poľsko je pripravené presunúť bojovníkov F-16 na Ukrajinu, ak NATO dá zelenú

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA