Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Putin a Lukašenko vezmú ministrov obrany Šojgua a Chrenina na stretnutie

Zverejnené:

Upravené: 16. decembra 2022 o 18:25

514

Zdroj: Getty Images

REKLAMA

Globalnews

Bieloruskí a ruskí ministri obrany Viktor Chrenin a Sergej Šojgu sa zúčastnia na rozhovoroch medzi samozvaným prezidentom Bieloruska Alexandrom Lukašenkom a ruským diktátorom Vladimírom Putinom, ktoré sú naplánované na 19. decembra.

Asistent ministra obrany Bieloruska pre medzinárodnú vojenskú spoluprácu Valery Revenko na Twitteri

„Očakáva sa, že 19. decembra budú prezidenti Bieloruskej republiky a Ruskej federácie rokovať o bezpečnosti štátu Únie v Minsku. V úzkom formáte sa na rokovaniach zúčastnia ministri obrany Bieloruskej republiky a Ruskej federácie.“

19. decembra plánuje ruský prezident Vladimír Putin navštíviť Minsk so širokou vládnou delegáciou. Naplánuje sa stretnutie s účasťou všetkých ministrov, potom osobné stretnutie Lukašenka a Putina a potom tlačová konferencia.

Prezidentka poverila vládu E. Hegera dočasným vládnutím a dala jej jasné ultimátum

Uvádza sa, že strany budú diskutovať o „procese vykonávania predtým prijatých odborových programov“, najmä o obchodnej a hospodárskej spolupráci a spoločných projektoch „s dôrazom na nahradenie dovozu“, o spolupráci v energetickom sektore a bezpečnostných otázkach.

Začiatkom decembra odletel do Minska ruský minister obrany Sergej Šojgu. Potom Bielorusko podpísalo dodatky k dohode o spoločnom zabezpečení regionálnej bezpečnosti vo vojenskej sfére.

Zároveň sa objavila správa, že Putin a Lukašenko sa dohodli na stretnutí v decembri.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA