Site icon GLOBALNEWS.SK

Scholz povedal, že nedovolí Ukrajine zaútočiť na Ruskú federáciu bez ohľadu na rozhodnutie iných krajín

Nemecký kancelár Olaf Scholz povedal, že nedovolí Ukrajine zasiahnuť Rusko nemeckými zbraňami, aj keď iné krajiny takéto povolenia udelia.

Scholz počas rozhovoru s občanmi v meste Prenzlau v Brandenbursku, píše Welt.

Kancelár zdôraznil, že sa v každom prípade bude držať svojho odmietnutia umožniť Ukrajine používať nemecké zbrane dlhého doletu na útoky na ciele hlboko v Rusku.

„Toto zostáva v platnosti. Preto sa budem držať svojho postoja, aj keď sa ostatné krajiny rozhodnú inak… Neurobím to, pretože si myslím, že je to problém.“ povedal Scholz.

V komentári k správam, že Spojené štáty môžu zrušiť existujúce obmedzenia, tiež poznamenal, že nie všetky špekulácie sú pravdivé.

Politici zo Slobodnej demokratickej strany Nemecka a Zelených, ktorí sú súčasťou federálnej koalície, 13. septembra opäť vyzvali na odblokovanie dodávok riadených striel Taurus na Ukrajinu na útoky dlhého doletu proti Rusku.

Hoci Spojené štáty, Británia a Francúzsko presunuli do Kyjeva svoje vlastné rakety dlhého doletu, Nemecko je stále proti poskytnutiu Taurusu Ukrajine, pretože sa obáva eskalácie zo strany Moskvy.

Exit mobile version