Site icon GLOBALNEWS.SK

Spojené štáty popierajú, že by Moskve ponúkli „ukrajinské územia výmenou za mier“

WASHINGTON, DC - JANUARY 13: U.S. President Joe Biden gives remarks on his administration's response to the surge in COVID-19 cases across the country from the South Court Auditorium in the Eisenhower Executive Office Building on January 13, 2022 in Washington, DC. During the remarks President Biden urged unvaccinated individuals to seek the vaccine and highlighted his plan to distribute free COVID-19 tests and masks to the American people. (Photo by Anna Moneymaker/Getty Images)

Administratíva Joea Bidena a Americká ústredná spravodajská služba popreli, že by riaditeľ CIA William Burns údajne ponúkol Moskve a Kyjevu mierový plán, ktorý predpokladal zastavenie nepriateľských akcií výmenou za zachovanie kontroly Ruska nad časťou ukrajinského územia.

The Newsweek, ktorý cituje amerických predstaviteľov.

Zástupca Národnej bezpečnostnej rady Bieleho domu Sean DeWitt uviedol, že posolstvo švajčiarskeho vydania Neue Zürcher Zeitung je „nepresné“, píšu noviny.

Hovorca CIA zároveň pre Newsweek uviedol, že tvrdenie NZZ, že Burns v januári tajne cestoval do Moskvy a že v mene Bieleho domu predložil mierový návrh, je „absolútne nepravdivé“.

Exit mobile version