Sociálne siete

ZAHRANIČIE

Unimog prináša pomoc obetiam zemetrasenia v Chorvátsku

Pomocník v núdzi: Unimog U 4000 z klubu Unimog Gaggenau na prepravu pomoci do mesta Petrinja.

Zverejnené:

Upravené: 4. júna 2021 o 8:01

1304

unimog
Zdroj: media.daimler.sk

REKLAMA

Tlačová správa

BRATISLAVA – Keď sa zem v regióne okolo chorvátskeho mesta Petrinja medzi Vianocami 2020 a Novým rokom 2021 otriasla, Mercedes-Benz Unimog rýchlo zaujal k tejto udalosti postoj. „Musíme pomôcť,“ sumarizuje René Dusseldorp, výkonný riaditeľ gaggenauských spoločností Merex a Mertec ako aj podpredseda klubu Unimog Gaggenau, svoju prvú reakciu na prichádzajúce správy o katastrofách. Išlo o jedno z najsilnejších zemetrasení v Chorvátsku od začiatku zaznamenávania údajov o zemetraseniach. Povedané, urobené – o pár dní neskôr sa dali dohromady René Dusseldorp a spolujazdec Greg Köhler a nasadli do klubového Unimogu U 4000 s prívesom. Úložný priestor bol plne naložený dekami, oblečením, detskou výživou, radiátormi, poľnými posteľami a liekmi.

Vďaka výmenám vodičov sa 900-kilometrovú trasu do Petrinje podarilo zdolať bez väčších prestávok. Onedlho bola 14 metrov dlhá súprava Unimog s ťažnou hmotnosťou 11 ton a najvyššou rýchlosťou 89 km/h uprostred zrútených budov a zničených ulíc.

Markus Hrkac, ktorého rodinní príslušníci a priatelia žili v Petrinji, spolu s priateľom Andrém Dusseldorpom, synom Reného Dusseldorpa, uskutočnili ešte predtým do oblasti zemetrasenia transport prvej pomoci so Sprinterom a Vitom. Ich skúsenosti pomohli pri prípravách a realizácii misie na pomoc, ktorá sa konala počas platnosti prísnych obmedzení v súvislosti s pandémiou Covid-19.

„Bez očkovania a testu na koronavírus sme v rámci 78 hodín museli vyložiť a rozdeliť dary v meste Petrinja a okolitých dedinách a opäť opustiť krajinu,“ spomína René Dusseldorp. Po 15 hodinovej jazde sa tím vrátil späť do mesta Gaggenau. Tu bola misia po dvoch vyčerpávajúcich dňoch a najazdených 1 800 kilometroch úspešne ukončená a každý mohol dohnať stratený spánok.

Unimog Club Gaggenau e.V. je medzinárodné združenie priateľov značky Unimog a MBtrac a v súčasnosti má viac ako 7400 členov v 42 krajinách.

unimog

Unimog U 4000 z klubu Unimog Gaggenau prináša pomoc obetiam zemetrasenia v regióne Petrinja (Chorvátsko). Na fotografii sú René Dusseldorp (vľavo) und Greg Köhler (vpravo) pred plne naloženým Unimogom s dĺžkou 14 metrov. Zdroj: media.daimler.sk

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA