Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

V Taliansku zatkli šéfa sicílskej mafie

Zverejnené:

Upravené: 16. januára 2023 o 11:19

535

Zdroj: Pixabay

REKLAMA

Globalnews

Talianski karabinieri ráno 16. januára zatkli šéfa sicílskej mafie Mattea Messinu Denara, ktorý bol 30 rokov na úteku pred spravodlivosťou. Uvádza Agenzia Nova.

Muža zatkli na jednej zo súkromných kliník v Palerme jednotky karabinierov ROS, GIS a územné tímy sicílskej légie v rámci vyšetrovania koordinovaného palermskou prokuratúrou.

„Matteo Messina Denaro je zatknutý! Blahoželám poriadkovým silám, súdnictvu, tisícom ľudí, ktorí každý deň v tichosti pracujú na obrane spravodlivosti. Ďakujem ROS a vyšetrovateľom za ich prácu!“ povedal taliansky minister obrany Guido Crosetto.

Po tridsiatich rokoch na úteku bol šéf Matteo Messina Denaro spútaný. S hlbokými emóciami som poďakoval ženám a mužom v štáte, ktorí sa nikdy nevzdali, čím som potvrdil pravidlo, že skôr či neskôr budú vypátraní aj tí najväčší zločinci na úteku vypátraní a postavení pred súd,“ uviedol podpredseda vlády, minister infraštruktúry a dopravy Matteo Salvini.

„Je to veľký deň pre Taliansko, ktorý slúži ako varovanie pre mafiu: inštitúcie a naši hrdinovia v uniforme sa nikdy nevzdávajú,“ dodal.

Matteo Messina Denaro, syn starého mafiánskeho bossa Castelvetrana Ciccia, historického spojenca Corleonesi Toto Rina, je na úteku od leta 1993, keď v liste napísanom svojej vtedajšej priateľke Angele po mafiánskych masakroch v Ríme, Miláne a Florencii oznámil začiatok svojho života ako karmínový Pimpernel. „Budete o mne počuť,“ napísal jej, čo znamená, že vedel, že čoskoro bude jeho meno spojené s vážnym krviprelievaním, „vykreslia ma ako diabla, ale to všetko nie je pravda.“

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA