Sociálne siete

ZAHRANIČIE

Vo Veľkej Británii zaočkovali už viac ako 3,5 milióna ľudí

Vo Veľkej Británii proti koronavírusu zaočkovali už viac ako 3,5 milióna ľudí. Informuje o tom portál news.sky.com.

Zverejnené:

Upravené: 17. januára 2021 o 10:40

322

large Virus Outbreak Britain  eebeaedbfaaaf edde
ZDROJ: Na snímke očkovacie kabíny postavené vo vnútri katedrály v Salisbury/SITA/Steve Parsons/PA via AP

REKLAMA

17. január 2021 10:41 SITA, redakcia

BRATISLAVA – Vo Veľkej Británii proti koronavírusu zaočkovali už viac ako 3,5 milióna ľudí. Informuje o tom portál news.sky.com. K piatku bolo v krajine zaočkovaných 3 559 179 ľudí, pričom 447 261 z nich dostalo už aj druhú dávku vakcíny. Podľa údajov britského ministerstva zdravotníctva a sociálnych vecí je v Anglicku zaočkovaných už približne 45 percent ľudí vo veku nad 80 rokov.

Britská vláda sa usiluje o vakcináciu 2 miliónov ľudí týždenne. Portál news.sky.com však cituje nedeľník Sunday Times, podľa ktorého vláda uvažuje o zavedení riadeného systému izolácie ľudí prichádzajúcich do Spojeného kráľovstva. Britský systém by sa mohol podobať tým, ktoré uplatňujú Austrália a Nový Zéland, kde si ľudia prichádzajúci zo zahraničia musia platiť za svoj pobyt počas izolácie v hoteloch. V oboch krajinách ľudí prichádzajúcich z cudziny hneď z letísk alebo prístavov odvážajú do vládou určených hotelov, v ktorých musia zostať najmenej dva týždne.
https://news.sky.com/story/more-mass-vaccination-centres-opening-as-target-to-reach-2m-jabs-a-week-appears-within-reach-12190233

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA