Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Banskobystrický Monzun naučí vaše dieťa plávať už od jeho 4. mesiaca

Zverejnené:

Upravené: 12. marca 2022 o 11:33

1944

zdroj: Monzun BB

REKLAMA

GLOBALNEWS

Každá mamička alebo otecko chce pre svoje dieťatko to najlepšie na svete a snaží sa vymýšľať aktivitu, ktorou podporí jeho psychomotorický vývoj.

Medzi tieto aktivity patrí aj plávanie s bábätkami, ktoré je u detičiek, ako aj rodičov veľmi obľúbené. Samozrejme ako každý človek, tak aj každé bábätko je iné -niektoré vodu milujú, niektoré zas menej. Čím je dieťatko staršie, tým častejšie sa stretávame s obavami alebo strachom z vody či bazéna. Plávanie je vždy vedené vo forme zábavy a lektorky vymýšľajú bábätkám a detičkám rôzne druhy hier, aby sa detičky aj zabavili, aj posilňovali, prípadne sa socializovali.

Pre koho sú kurzy určené?

Kurzy sú určené pre detičky od 4. mesiaca – jasličkárov, škôlkarov, ale aj školákov. V jednom kurze je maximálne 6 detí so sprievodom a inštruktorom. Lekcia trvá tridsať minút, počas ktorých deti posilňujú svaly, otužia sa a získajú tým ďalšie benefity pre ich zdravie. Väčšie detičky a škôlkari plávajú už bez rodiča, teda ak to zvládnu. Lekcia trvá 45 minút, na jednom kurze je maximálny počet týchto detí 5.

Jednotlivé kurzy sú zamerané na predprípravu a samotný nácvik plaveckých spôsobov. Deti, ktoré už samostatne plávajú, sú zaradené na plaváreň Štiavničky, kde lekcia trvá celú hodinu, počas ktorej si deti upevňujú techniku plaveckých spôsobov.

Bazén má veľkosť 7×4 metrov a dosahuje hĺbku maximálne 1,2 metra. Voda je bez úpravy chlórom s konštantnou teplotou 30-32°C so zabezpečením nepretržitej cirkulácie vody a jej dezinfekcie – objem vody v bazéne sa kompletne prefiltruje za 80 minút v trojhodinových intervaloch. Viac detailov sa dočítate na webovej stránke. Voda v bazéne je mikrobiologicky nezávadná, bez zápachu, nespôsobuje ohrozenie zdravia, človeka ani životného prostredia.

Ďalšou z výhod je aklimatizačná miestnosť – teda priestor, kde môžete dieťatko nakŕmiť a pohrať sa s ním, zatiaľ čo si vy môžete oddýchnuť -najmä v zimných dňoch by sa malo v tejto miestnosti pobudnúť tak, aby teplotný prechod bol čo najmenší a tým chránili svoje zdravie a tiež zdravie Vášho dieťaťa.

Infrasauna aj pre najmenších

Infrasauna je obmedzená len pre novorodencov do troch mesiacov – všetky ostatné vekové a zdravotné skupiny môžu túto saunu využívať naplno.

Dlhovlnné infračervené žiarenie preniká rovno do telových tkanív a dostane sa až do hĺbky viac ako 4 cm. Svaly sa tým prirodzene uvoľňujú a upokojujú, pričom telo nepociťuje žiadnu záťaž. Počas lekcií deti posilňujú a namáhajú skoro všetky svaly, ktoré sa im vďaka infrasaune ľahšie uvoľnia.

Infrasauny prehrievajú telo a prekrvujú organizmus – samotný akt saunovania posilňuje imunitný systém, uvoľňuje dýchacie cesty, vylepšuje problémy s nespavosťou, pomáha pri akné a ekzémoch, bolesti v krku či pri ochoreniach uší.

Hlavnou zdravotnou výhodou tohto typu sauny je to, že ju môžu používať alergici, astmatici, kardiaci a ľudia s problémami s krvným tlakom. Obyčajnú saunu by títo ľudia používať nemali.

Vďaka infrasaune sa ľahšie vyplavujú toxické látky z tela a ovplyvňuje proces redukcie váhy. Mnohým pomáha k načerpaniu novej energie, vylepší im psychiku, zbavuje únavy a ovplyvňuje aj lepšie hojenie poranení, popálenín a ekzémov.

Viac informácii o tom, ako sa prihlásiť na kurzy nájdete na ich webovej stránke MonzunBB.sk.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA