Sociálne siete

DOMOV

Čaputová privítala v Tatrách exprezidenta Zemana

Zverejnené:

Upravené: 7. februára 2023 o 12:55

748

zdroj: Facebook

REKLAMA

GLOBALNEWS

Prezident Miloš Zeman zahájil v utorok vo Vysokých Tatrách oficiálnu časť programu rozlúčkovej návštevy Slovenska prehliadkou jednotky čestnej stráže. Dopoludnia sa zišiel na oficiálnom rokovaní so Zuzanou Čaputovou. Neformálne s ňou povečeral už v pondelok po príchode do Vysokých Tatier.

Česko a Slovensko majú k sebe blízko, ukazuje sa to v rôznych formách spolupráce, povedala slovenská prezidentka Čaputová po stretnutí so Zemanom. „Ďakujem za spoluprácu a za diskusie, ktoré boli navzájom inšpirujúce. Končí jedna éra českej politiky a začína nová,“ povedala slovenská prezidentka. Zároveň popriala Zemanovi veľa zdravia, síl a naplnenia toho, na čo pri výkone funkcie prezidenta nemal čas.

Prezident Zeman vyjadril nádej, že dobrá česko-slovenská spolupráca bude pokračovať aj s jeho nástupcom v úrade. „Prajem mu, aby bol úspešný. V záujme Českej republiky,“ povedal končiaci prezident na adresu zvoleného prezidenta Petra Pavla. Slovenskej prezidentke Zeman poďakoval za to, že ho v novembri 2021 navštívila v nemocnici. „Vzťahy medzi našimi krajinami sú skvelé,“ konštatoval.

Po spoločnom obede oboch prezidentov Čaputová odíde na regionálnu cestu na východné Slovensko. Zeman potom popoludní podľa programu prijme okrem iných slovenského premiéra Eduarda Hegera a exprezidentov Rudolfa Schustera a Andreja Kisku.

Trojdňovú cestu na Slovensko, poslednú v prezidentskom úrade, Zeman ukončí v stredu, kedy sa vráti do vlasti. Očakáva sa, že Slovensko po marcovej inaugurácii navštívi aj Zemanov nástupca Petr Pavel.

USA chystajú clo 200 percent na ruský hliník, píše Bloomberg

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA