Site icon GLOBALNEWS.SK

Harrisová obvinila Trumpa z „neúcty“ k vojenskému cintorínu

Demokratická prezidentská kandidátka Kamala Harrisová kritizovala svojho republikánskeho rivala Donalda Trumpa za návštevu Arlingtonského národného cintorína, ktorý jeho kampaň využila na volebné účely.

Harris o tom napísala na X (Twitter).

Slová viceprezidenta odkazovali na Trumpovu pondelkovú návštevu cintorína, kde sa zúčastnil na slávnostnom kladení vencov na počesť 13 vojakov, ktorí zahynuli počas stiahnutia amerických vojakov z Afganistanu v roku 2021.

Navštívil tiež sekciu 60 cintorína vo Virgínii, ktorú armáda považuje za posvätnú pôdu.

Federálne zákony a politika Pentagonu nepovoľujú politické podujatia na mieste, ale Trumpova kampaň zverejnila na TikToku video so zábermi z cintorína.

Trumpova návšteva vyvolala kritiku niektorých veteránov a príbuzných vojakov.

„Dovoľte mi, aby som bol úprimný: bývalý prezident prejavil neúctu k posvätnej pôde, a to všetko v záujme politického kúsku,“ napísala Harrisová.

Povedala, že je to „slávnostné miesto“, kde sa uctieva pamiatka americkej armády.

„Toto nie je miesto pre politiku,“ dodal Harris.

Pripomeňme, že Kamala Harrisová na Demokratickom zjazde 19. – 22. augusta symbolicky prijala nomináciu Demokratickej strany na prezidentku Spojených štátov.

V skutočnosti začala kampaň koncom júla, keď prezident Joe Biden oznámil svoje rozhodnutie nekandidovať na druhé funkčné obdobie, a odvtedy jej hodnotenie v prieskumoch neustále rastie.

Exit mobile version