Site icon GLOBALNEWS.SK

Harrisová verí, že ak Trump vyhrá, Rusko vyhrá vojnu

Demokratická prezidentská kandidátka, úradujúca americká viceprezidentka Kamala Harrisová vidí riziká, že „Putin bude sedieť v Kyjeve“, ak sa jej rival Donald Trump dostane k moci.

Jej slová cituje CNN.

Kamala Harrisová v prejave na predvolebnom podujatí v Michigane pripomenula Trumpove opakované sľuby, že ukončí rusko-ukrajinskú vojnu do jedného dňa.

„Prečítajte si to a uvedomte si, čo hovorí. Kapituloval by… Prinútil by Ukrajinu kapitulovať v boji proti agresorovi, ktorý porušil jej suverenitu. Ak sa Donald Trump stane prezidentom, Vladimír Putin bude v Kyjeve. Uvedomte si, čo to bude znamenať pre Ameriku a našu pozíciu vo svete,“ povedal Harris.

Toto nie je jej prvé takéto vyhlásenie – tento názor vyjadrila počas debaty s Trumpom.

Harrisová tiež uviedla, že sa nestretne s vládcom Ruska, aby diskutovala o spôsoboch, ako ukončiť vojnu, ktorú rozpútal proti Ukrajine.

Donald Trump po stretnutí s prezidentom Volodymyrom Zelenským povedal, že je za „spravodlivý“ mier pre Ukrajinu, ale zdržal sa konkrétnych informácií o tom, akú dohodu o ukončení vojny medzi Ruskom a Ukrajinou by považoval za spravodlivú.

Nedávno Trump opäť urobil sériu zvláštnych vyhlásení o ruskej vojne proti Ukrajine, hovoril o „takmer všetkých ukrajinských mestách zrovnaných so zemou“ a obvinil Volodymyra Zelenského a Joea Bidena z toho, že k invázii vôbec došlo.

Exit mobile version