Site icon GLOBALNEWS.SK

Holandsko vyčlenilo Ukrajine viac ako 200 miliónov eur na obnovu infraštruktúry

Holandsko oznámilo nový podporný balík pre Ukrajinu vo výške 209,5 milióna eur, ktorý bude zameraný na obnovu kritickej infraštruktúry.

 Veldkamp oznámil nový podporný balík pre Ukrajinu vo výške 209,5 milióna eur. Podľa neho bude zameraná na obnovu kritickej infraštruktúry, a to aj prostredníctvom EBOR, a poskytovanie humanitárnej pomoci.

Okrem toho Holandsko prispeje 45 miliónmi eur do Fondu na podporu energetiky Ukrajiny a bude financovať dodávky potrebného vybavenia.

Veldkamp povedal, že Ukrajinci sa pripravujú na jednu z najkrutejších zím a na to, aby Ukrajina vydržala, potrebuje energiu.

„Na dnešnom stretnutí s ministrami zahraničných vecí krajín G7 a partnermi vrátane (ministra zahraničných vecí. – pozn. red.) Andrij Sybiha, zdôraznil som, že musíme spojiť sily, aby sme to zabezpečili,“ dodal minister.

Ako viete, ministri zahraničných vecí krajín G7 opätovne potvrdili svoju neochvejnú podporu Ukrajine tvárou v tvár ruským útokom na energetickú infraštruktúru a vyzvali svetové spoločenstvo, aby zvýšilo pomoc krajine.

Začiatkom septembra Európska komisia oznámila pridelenie ďalších 40 miliónov EUR Ukrajine v súvislosti s pokračujúcimi ruskými útokmi na energetickú infraštruktúru.

Veľvyslankyňa EÚ na Ukrajine Katarína Mathernová nedávno uviedla, že Európska únia verí, že Ukrajinu so svojím energetickým systémom zničeným ostreľovaním čaká ťažká zima, ale situácia nebude katastrofálna.

Exit mobile version