Site icon GLOBALNEWS.SK

K Orbánovej krajne pravicovej skupine v Európskom parlamente sa pripojili poľskí poslanci

Krajne pravicoví europoslanci z poľskej Konfederácie Anna Brylková a Tomasz Buczek oznámili, že sa pripojili k krajne pravicovej skupine Patrioti za Európu, ktorú nedávno vytvoril maďarský premiér Viktor Orbán.

Informoval o tom Euractiv.

Po júnových voľbách do Európskeho parlamentu a voľbách šiestich poslancov Konfederácie sa strana rozdelila na dve časti.

Traja z novozvolených europoslancov, Ewa Zajączkowska-Gernik, Stanisław Tyszka a Marcin Sipniewski, sa pripojili k novej skupine „Európa suverénnych národov“, zatiaľ čo ostatní traja zostali nezávislí.

Teraz Brylka oznámila, že ona a Bucek sa pripojili k Patriots for Europe po „dlhých rokovaniach“.

„Po niekoľkých týždňoch v Európskom parlamente sme sa s Tomaszom Buczekom pripojili k skupine Patriots for Europe, kde budeme spolupracovať s Národným zhromaždením Marine Le Penovej, stranou VOX Santiaga Abascala a Fideszom Viktora Orbána,“ napísala na sociálnej sieti X (Twitter).

Hoci rokovania trvali dlho, „cieľom bolo pripojiť sa k najväčšej pravicovej skupine v tejto kadencii Európskeho parlamentu,“ povedala.

Brylka dodala, že spolu s Buczekom „bude dôstojne zastupovať poľské národné záujmyv skupine Patriots for Europe“.

Verí, že vstup do skupiny pomôže poslancom Európskeho parlamentu z Konfederácie účinnejšie presadzovať ich požiadavky.

V Európskom parlamente je zriedkavé, aby sa strana rozdelila a poslanci sa pripojili k rôznym skupinám, ako sa to stalo v prípade poslancov Konfederácie.

Exit mobile version