Site icon GLOBALNEWS.SK

Rusko má záujem o Trumpovo víťazstvo vo voľbách, Irán sa zaujíma o Harrisovú

Predstavitelia amerických spravodajských služieb uviedli, že Rusko, Irán a Čína sú naďalej zodpovedné za väčšinu pokusov ovplyvniť amerických voličov.

Informoval o tom Hlas Ameriky.

Podľa dokumentu nič nenasvedčuje tomu, že by niektorá z týchto krajín zmenila svoje ciele.

Zároveň, ako uvádzajú spravodajské služby, Rusko a Irán majú odlišné preferencie, pokiaľ ide o víťaza prezidentských volieb.

Najmä Ruská federácia pokračuje v kampaniach vplyvu zameraných na zvýšenie šancí bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa a snaží sa poškodiť aj kampane viceprezidentky Kamaly Harrisovej.

A úsilie Iránu zostáva zamerané na pomoc Harrisovej tým, že poškodí Trumpa, uviedla spravodajská služba a pripomenula hackerskú a únikovú operáciu zameranú na Trumpovu kampaň, do ktorej boli zapojení traja operatívci pracujúci pre iránske Zbor islamských revolučných gárd.

Predstavitelia amerických spravodajských služieb odhadujú, že Čína ešte musí zasiahnuť do americkej prezidentskej kampane a zamerať sa na presvedčenie amerických voličov, aby odmietli kandidátov na štátnu a miestnu vládu, ktorí sú považovaní za škodlivých pre záujmy Pekingu, najmä tých, ktorí vyjadrujú podporu Taiwanu.

Okrem toho sa Rusko a Kuba pripojili k Číne v úsilí o kongresové, štátne a miestne voľby.

Exit mobile version