Site icon GLOBALNEWS.SK

Scholz odmieta obvinenia z nerozhodnosti v súvislosti s dodávkami rakiet Taurus

BERLIN, GERMANY - OCTOBER 29: German Finance Minister Olaf Scholz speaks at the press conference to present Germany's economic strategy for weathering the upcoming semi-lockdown during the second wave of the coronavirus pandemic on October 29, 2020 in Berlin, Germany. The German government has promised to help businesses, including restaurants and hotels, aid of up to 75% of their lost income for the month of November. Starting Monday, November 2, all restaurants, bars, cultural venues, fitness studious, cinemas and sports halls will be forced to close for four weeks as a lockdown measure to rein in skyrocketing coronavirus infection rates. (Photo by Maja Hitij/Getty Images)

Nemecký kancelár Olaf Scholz zatiaľ nerozhodol o otázke dodávok nemeckých rakiet s plochou dráhou letu Taurus na Ukrajinu.

Informuje o tom denník Tagesschau.

„Rovnako ako v minulosti budeme vždy veľmi starostlivo kontrolovať každé rozhodnutie, čo funguje, čo dáva zmysel, aký môže byť náš prínos,“ povedal Scholz v nedeľu.

To platí aj pre dodávku Býka, poznamenal.

Kancelár potvrdil správy, že sa zvažuje aj otázka technického obmedzenia dosahu rakiet, ale nechce sa do tejto otázky ponáhľať.

Scholz odmietol obvinenia z nerozhodnosti.

Podľa neho väčšina občanov verí, že nie každý dopyt po dodávkach dostane okamžite odpoveď „áno“.

Predtým sa ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba opäť vyjadril v prospech dodávok rakiet s plochou dráhou letu.

V piatok nemecká vláda uviedla, že prípravy na presun rakiet s plochou dráhou letu Taurus na Ukrajinu neprebiehajú.

Podľa Spiegelu v súčasnosti prebiehajú tajné rokovania so zástupcami obranného priemyslu o transfere rakiet, pretože kancelár Olaf Scholz chce vykonať technické úpravy rakiet, aby vylúčil útoky Kyjeva na ruské územie, čo sa nevzťahuje na Ruskom okupovaný Krym.

Prečítajte si článok EP o tom, ako Nemecko diskutuje o presune rakiet Taurus na Ukrajinu.

Exit mobile version