Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Tajná klauzula Putinovho dekrétu umožňuje mobilizovať 1 milión Rusov

Zverejnené:

Upravené: 22. septembra 2022 o 17:32

312

Zdroj: ispionline.it

REKLAMA

Globalnews

Tajný siedmy odsek dekrétu prezidenta Ruskej federácie o čiastočnej mobilizácii umožňuje ministerstvu obrany krajiny povolať 1 milión ľudí na vojnu, uviedol zdroj v prezidentskej administratíve pre Novaya Gazeta. 

Partner publikácie uviedol, že spočiatku sa diskutovalo o otázke zaradenia celého textu vyhlášky pod pečiatku „na úradné použitie“. Neskôr bolo rozhodnuté skryť pod pečiatkou iba siedmy odsek, ktorý skutočne hovoril o počte tých, ktorí by mali byť mobilizovaní.

„Číslo bolo niekoľkokrát opravené a nakoniec sa zastavili na milióne,“ uviedol zdroj.

Prokurátorka podala kvôli podvodom žalobu na exprezidenta Trumpa a jeho tri deti

Na potvrdenie týchto informácií sa publikácia pokúsila kontaktovať aj výkonné orgány, ktoré spravidla dostávajú úplné znenia prezidentských dekrétov vrátane tých, ktoré sú klasifikované ako „na oficiálne použitie“.

Podľa zdrojov na viacerých ministerstvách nedostali úplné znenie vyhlášky a nie je možné ju vidieť prostredníctvom medzirezortného systému správy dokumentov.

Tlačový tajomník prezidenta Ruskej federácie Dmitrij Peskov v komentári k ruským propagandistom „RIA „Novosti“ nazval klamstvom informácia, že odsek č. 7 dekrétu odkazuje na možnosť mobilizácie 1 milióna občanov podliehajúcich odvodu. “ Toto je lož,“ povedal Peskov.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA