Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Ukrajinský minister obrany opustil funkciu

Zverejnené:

Upravené: 6. februára 2023 o 9:34

358

zdroj: Facebook

REKLAMA

GLOBALNEWS

Oleksij Reznikov skončil podľa agentúry Reuters ako ukrajinský minister obrany. Vystriedal ho doterajší náčelník vojenskej rozviedky Kyrylo Budanov.

Reznikov, ktorého úrad nedávno zasiahol korupčný škandál, prevezme inú funkciu v ukrajinskej vláde. K výmene na kľúčovom ministerskom poste dochádza v kritickom období, keď sa očakáva rozsiahla ruská ofenzíva.

„Vojna diktuje zmeny v personálnej politike,“ napísal k výmene na telegrame šéf poslancov vládnej strany Sluha národa Davyd Arachamija. „Doba a okolnosti vyžadujú posilnenie a preskupenie… Nepriateľ sa pripravuje na ofenzívu. My sa pripravujeme na to, aby sme sa bránili,“ podotkol tiež.

O tom, v akej fáze sa teraz boje nachádzajú, svedčia aj dnešné slová ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského, podľa ktorého sú bitky tuhé a situácia veľmi zložitá. Rusko podľa neho zosilňuje tlak, aby odčinilo porážky z minulého roka. „Ale nech je to akokoľvek ťažké a nech je tlak sebeväčší, musíme vydržať… Nemáme inú možnosť ako sa brániť a vyhrať,“ podotkol Zelenskyj.

Dnes šesťdesiatpäťročný Reznikov sa funkcie ministra obrany ujal v novembri 2021, teda len pár mesiacov pred ruským útokom z februára minulého roka.

Elon Musk nebol uznaný vinným z podvodu v súvislosti s tweetom Tesla

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA