Site icon GLOBALNEWS.SK

Väčšina Nemcov verí, že kancelárovi Scholzovi chýbajú vodcovské kvality

BERLIN, GERMANY - OCTOBER 29: German Finance Minister Olaf Scholz speaks at the press conference to present Germany's economic strategy for weathering the upcoming semi-lockdown during the second wave of the coronavirus pandemic on October 29, 2020 in Berlin, Germany. The German government has promised to help businesses, including restaurants and hotels, aid of up to 75% of their lost income for the month of November. Starting Monday, November 2, all restaurants, bars, cultural venues, fitness studious, cinemas and sports halls will be forced to close for four weeks as a lockdown measure to rein in skyrocketing coronavirus infection rates. (Photo by Maja Hitij/Getty Images)

Sociologický prieskum v Nemecku ukázal, že väčšina obyvateľov krajiny sa domnieva, že kancelár Olaf Scholz nezvláda dobre svoje povinnosti a chýbajú mu vodcovské kvality.

Údaje z prieskumu citované ZDF.

Najmä 62 % respondentov sa domnieva, že vláda na čele so Scholzom nefunguje dobre, ďalších 33 % je presvedčených, že sa jej darí. Ďalších 58 % je nespokojných s kancelárom Scholzom, 36 % respondentov hodnotí jeho prácu dobre.

Kritizované sú najmä vodcovské kvality kancelárky: len 16 % respondentov potvrdzuje ich prítomnosť, zatiaľ čo približne tri štvrtiny (76 %) sa domnievajú, že Olaf Scholz v posledných týždňoch nepreukázal žiadne vodcovské kvality.

Zároveň len 29 % respondentov je za to, aby Scholz nominoval svoju kandidatúru na post kancelára po druhýkrát, 67 % je proti.

Napriek kontroverzii v nemeckej vládnej koalícii 74 % opýtaných verí, že vláda vydrží až do ďalších volieb v roku 2025. Iba 21 % očakáva, že koalícia skončí predčasne.

Prieskum uskutočnila výskumná skupina Wahlen od 12. do 14. augusta. Zúčastnilo sa ho 1 334 ľudí.

V júli Scholz oznámil svoj zámer opäť nastúpiť do funkcie predsedu vlády.

Nemecký vicekancelár a minister hospodárstva Robert Habeck tiež uviedol, že nevylučuje možnosť uchádzať sa o post predsedu nemeckej vlády v najbližších parlamentných voľbách v roku 2025.

Exit mobile version