Site icon GLOBALNEWS.SK

Zelenskyj pricestuje na summit NATO v stredu

Ukrainian President Volodymyr Zelenskiy speaks at welcome dinner for Holocaust survivors and their families hosted in Krakow, Poland, by the Auschwitz-Birkenau Memorial Foundation, Sunday Jan. 26, 2020. Volodymyr Zelenskiy paid tribute Sunday evening to Holocaust survivors, telling them on the eve of the 75th anniversary of the death camp's liberation that they are an example to humanity. Zelenskiy spoke of the importance of protecting humanitarian values and freedom against the hatred that threatens civilization in a short speech at a dinner in Krakow organized by the World Jewish Congress. (Shahar Azran/WJC via AP)

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj pricestuje v stredu do Vilniusu, aby sa stretol s lídrami NATO na summite Aliancie, do ktorej sa chce Ukrajina pripojiť.

Bloomberg sa o tom dozvedel zo zdrojov oboznámených s touto problematikou.

„Zelenskyj príde v stredu,“ uviedla agentúra. Zelenského hovorca odmietol tieto informácie komentovať.

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg predtým v pondelok potvrdil účasť Volodymyra Zelenského na summite Aliancie vo Vilniuse.

„Prezident Zelenskyj sa k nám pripojí na inauguračnom zasadnutí Rady NATO-Ukrajina,“ povedal Stoltenberg. Toto stretnutie je naplánované na 12. júla.

Minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba predtým v pondelok povedal, že po diskusii sa členské krajiny NATO dohodli na zrušení Akčného plánu členstva Ukrajiny na ceste k vstupu do Aliancie.

Exit mobile version