Site icon GLOBALNEWS.SK

Zelenskyj sa v Kyjeve stretol s predsedom Európskej rady

Ukrainian President Volodymyr Zelenskiy speaks at welcome dinner for Holocaust survivors and their families hosted in Krakow, Poland, by the Auschwitz-Birkenau Memorial Foundation, Sunday Jan. 26, 2020. Volodymyr Zelenskiy paid tribute Sunday evening to Holocaust survivors, telling them on the eve of the 75th anniversary of the death camp's liberation that they are an example to humanity. Zelenskiy spoke of the importance of protecting humanitarian values and freedom against the hatred that threatens civilization in a short speech at a dinner in Krakow organized by the World Jewish Congress. (Shahar Azran/WJC via AP)

Prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj sa stretol s predsedom Európskej rady Charlesom Michelom, ktorý pricestoval na návštevu Kyjeva.

„Na Ukrajine vítam predsedu Európskej rady Charlesa Michela. Ďakujeme za vašu neustálu a silnú podporu! Začíname dôležité stretnutie,“ uvádza sa v správe.

„Ukrajina a Európska únia už dosiahli významné výsledky v našom historickom zbližovaní. Pracujeme na tom, aby sme dosiahli ešte viac,“ dodala hlava štátu.

Michel predtým povedal, že v Kyjeve sa plánuje stretnúť s prezidentom, premiérom Denisom Shmygalom a poslancami parlamentu.

Navštívil tiež ukrajinskú armádu v jednom z rehabilitačných centier v Kyjeve.

Pripomeňme, že v nedávnom prejave v Európskom parlamente Charles Michel povedal, že je za to, aby sa Ukrajine poskytli tanky vrátane ďalších potrebných typov zbraní.

Exit mobile version