Site icon GLOBALNEWS.SK

Zelenskyj vyzval svetových lídrov, aby reagovali na video popravou ukrajinského väzňa

Ukrainian President Volodymyr Zelenskiy speaks at welcome dinner for Holocaust survivors and their families hosted in Krakow, Poland, by the Auschwitz-Birkenau Memorial Foundation, Sunday Jan. 26, 2020. Volodymyr Zelenskiy paid tribute Sunday evening to Holocaust survivors, telling them on the eve of the 75th anniversary of the death camp's liberation that they are an example to humanity. Zelenskiy spoke of the importance of protecting humanitarian values and freedom against the hatred that threatens civilization in a short speech at a dinner in Krakow organized by the World Jewish Congress. (Shahar Azran/WJC via AP)

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vyzval svetových lídrov, aby reagovali na objavenie sa videa, na ktorom ruskí okupanti odrezali hlavu ukrajinskému väzňovi.

„Je tu niečo, čo nikto na svete nemôže ignorovať. Ako ľahko tieto zvieratá zabíjajú. Toto je video popravy ukrajinského väzňa, ktoré by mal svet vidieť. Toto je video Ruska takého, aký je.

Aké sú to tvory? Nie sú pre nich žiadni ľudia. Syn, brat, manžel, niekoho dieťa. Toto je video Ruska, ktoré sa z toho snaží urobiť nový normál – taký zvyk, zničiť život.

Nie je to náhoda, nie je to epizóda. Tak to bolo aj predtým, tak to bolo aj vo veci Buča. Tisíckrát. Každý musí reagovať, každý vodca. A nečakajte, že sa na to zabudne, že čas uplynie …

Nikto nepochopí, ak lídri nebudú reagovať. Teraz musíme konať a my na Ukrajine sa musíme zamerať na front. Pomôcť čo najviac vyhnať okupanta z našej krajiny. Hlavným cieľom je vyhrať.“

Exit mobile version