Site icon GLOBALNEWS.SK

Haščák sa vzdal všetkých výkonných funkcií v Pente, spoluvlastníkom zostáva

large hascak bccde

BRATISLAVA – Jaroslav H., spolumajiteľ investičnej skupiny Penta, sa vzdal všetkých výkonných pozícií v skupine. Naďalej zostáva jej spoluvlastníkom. Riadiace pozície po ňom preberá Iain Child. V tlačovej správe o tom informovala Lenka Vargová z Penty s tým, že Jaroslav H. odmieta obvinenia, ktoré boli voči nemu vznesené zo strany príslušného vyšetrovateľa. V spolupráci so svojimi právnymi zástupcami preto použije všetky dostupné právne prostriedky na svoju ochranu.

Polícia podľa medializovaných informácií obvinila Jaroslava H. v súvislosti s kauzou Gorila z korupcie a legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Spis Gorila sa na verejnosti objavil v decembri 2011, jeho obsah tvorili prepisy rozhovorov medzi viacerými politikmi a osobami z prostredia finančných skupín. Za autora spisu je považovaný bývalý príslušník Slovenskej informačnej služby Peter H. Od roku 2012 na prípade pracuje špeciálny vyšetrovací tím.

Väzobné stíhanie

Prokurátor bude v prípade spolumajiteľa finančnej skupiny Penta Jaroslava H. žiadať väzobné stíhanie. Na svojom webe o tom informoval Denník N. Zároveň pripomína, že finančník je obvinený z legalizácie príjmu z trestnej činnosti a z podplácania.

„Dôvodmi na väzbu sú možný útek, ovplyvňovanie svedkov a marenie vyšetrovania alebo pokračovanie v trestnej činnosti,“ uvádza denník. Dodáva, že Špecializovaný trestný súd v Pezinku o tom bude rozhodovať najskôr v piatok 4. decembra. Prokurátor totiž musí návrh podať do štvrtka 3. decembra poobedia, teda 48 hodín po tom, čo Jaroslava H. zadržali.

Správu sme aktualizovali.

Exit mobile version