Sociálne siete

DOMOV

Haščák sa vzdal všetkých výkonných funkcií v Pente, spoluvlastníkom zostáva

Zverejnené:

Upravené: 25. januára 2021 o 11:41

178

large hascak bccde
ZDROJ: Na archívnej snímke Jaroslav Haščák, SITA/Branislav Bibel

REKLAMA

2. december 2020 12:21 SITA, redakcia

BRATISLAVA – Jaroslav H., spolumajiteľ investičnej skupiny Penta, sa vzdal všetkých výkonných pozícií v skupine. Naďalej zostáva jej spoluvlastníkom. Riadiace pozície po ňom preberá Iain Child. V tlačovej správe o tom informovala Lenka Vargová z Penty s tým, že Jaroslav H. odmieta obvinenia, ktoré boli voči nemu vznesené zo strany príslušného vyšetrovateľa. V spolupráci so svojimi právnymi zástupcami preto použije všetky dostupné právne prostriedky na svoju ochranu.

Polícia podľa medializovaných informácií obvinila Jaroslava H. v súvislosti s kauzou Gorila z korupcie a legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Spis Gorila sa na verejnosti objavil v decembri 2011, jeho obsah tvorili prepisy rozhovorov medzi viacerými politikmi a osobami z prostredia finančných skupín. Za autora spisu je považovaný bývalý príslušník Slovenskej informačnej služby Peter H. Od roku 2012 na prípade pracuje špeciálny vyšetrovací tím.

Väzobné stíhanie

Prokurátor bude v prípade spolumajiteľa finančnej skupiny Penta Jaroslava H. žiadať väzobné stíhanie. Na svojom webe o tom informoval Denník N. Zároveň pripomína, že finančník je obvinený z legalizácie príjmu z trestnej činnosti a z podplácania.

„Dôvodmi na väzbu sú možný útek, ovplyvňovanie svedkov a marenie vyšetrovania alebo pokračovanie v trestnej činnosti,“ uvádza denník. Dodáva, že Špecializovaný trestný súd v Pezinku o tom bude rozhodovať najskôr v piatok 4. decembra. Prokurátor totiž musí návrh podať do štvrtka 3. decembra poobedia, teda 48 hodín po tom, čo Jaroslava H. zadržali.

Správu sme aktualizovali.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA