Site icon GLOBALNEWS.SK

Penta považuje obvinenie Haščáka za neprimerané a neopodstatnené

large penta ebb

Ilustračné foto, SITA/Branislav Bibel

BRATISLAVA 1. decembra (SITA) – Policajný zásah ako aj vznesenie obvinenia voči Jaroslavovi H. považuje finančná skupina Penta za neopodstatnené a neprimerané. Ako sa ďalej uvádza v stanovisku spoločnosti, ktoré poskytol jej hovorca Martin Danko, Jaroslav H. sa dnes zúčastnil na plánovanom výsluchu, ktorý sa mal týkať vyšetrovania približne päť rokov starého podozrenia z trestnej činnosti z údajného nelegálneho obchodovania s nahrávkami z kauzy Gorila.

„Po skončení tohto výsluchu bolo voči Jaroslavovi H. vznesené obvinenie. V tejto záležitosti ako aj počas viac ako osem rokov trvajúceho vyšetrovania kauzy Gorila poskytoval vždy plnú súčinnosť. Zásadne odmieta akékoľvek nelegálne konanie v súvislosti s aktivitami bývalého príslušníka SIS Ľubomíra A.,“ píše sa v stanovisku.

Jaroslav H. zároveň podľa hovorcu Penty podnikne všetky právne kroky na svoju ochranu. „Dnešný zásah ozbrojených príslušníkov polície v priestoroch skupiny Penta považujeme za neprimeranú a neopodstatnenú demonštráciu sily,“ dodala spoločnosť.

Polícia podľa medializovaných informácií obvinila Jaroslava H. v súvislosti s kauzou Gorila z korupcie a legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Spis Gorila sa na verejnosti objavil v decembri 2011, jeho obsah tvorili prepisy rozhovorov medzi viacerými politikmi a osobami z prostredia finančných skupín. Za autora spisu je považovaný bývalý príslušník Slovenskej informačnej služby Peter H. Od roku 2012 na prípade pracuje špeciálny vyšetrovací tím.

Exit mobile version