Sociálne siete

DOMOV

Penta považuje obvinenie Haščáka za neprimerané a neopodstatnené

Zverejnené:

Upravené: 25. januára 2021 o 11:51

200

large penta ebb
ZDROJ: Sídlo finančnej skupiny Penta v bratislavskom Digital parku počas zásahu polície, SITA/Branislav Bibel

REKLAMA

1. december 2020 19:43 SITA, redakcia

BRATISLAVA 1. decembra (SITA) – Policajný zásah ako aj vznesenie obvinenia voči Jaroslavovi H. považuje finančná skupina Penta za neopodstatnené a neprimerané. Ako sa ďalej uvádza v stanovisku spoločnosti, ktoré poskytol jej hovorca Martin Danko, Jaroslav H. sa dnes zúčastnil na plánovanom výsluchu, ktorý sa mal týkať vyšetrovania približne päť rokov starého podozrenia z trestnej činnosti z údajného nelegálneho obchodovania s nahrávkami z kauzy Gorila.

„Po skončení tohto výsluchu bolo voči Jaroslavovi H. vznesené obvinenie. V tejto záležitosti ako aj počas viac ako osem rokov trvajúceho vyšetrovania kauzy Gorila poskytoval vždy plnú súčinnosť. Zásadne odmieta akékoľvek nelegálne konanie v súvislosti s aktivitami bývalého príslušníka SIS Ľubomíra A.,“ píše sa v stanovisku.

Jaroslav H. zároveň podľa hovorcu Penty podnikne všetky právne kroky na svoju ochranu. „Dnešný zásah ozbrojených príslušníkov polície v priestoroch skupiny Penta považujeme za neprimeranú a neopodstatnenú demonštráciu sily,“ dodala spoločnosť.

Polícia podľa medializovaných informácií obvinila Jaroslava H. v súvislosti s kauzou Gorila z korupcie a legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Spis Gorila sa na verejnosti objavil v decembri 2011, jeho obsah tvorili prepisy rozhovorov medzi viacerými politikmi a osobami z prostredia finančných skupín. Za autora spisu je považovaný bývalý príslušník Slovenskej informačnej služby Peter H. Od roku 2012 na prípade pracuje špeciálny vyšetrovací tím.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA