Site icon GLOBALNEWS.SK

Vlhovej nevyšlo prvé kolo slalomu, je šiesta. Na líderku Shiffrinovú stráca 89 stotín sekundy

large vlhova aaba

BRATISLAVA – Slovenská reprezentantka Petra Vlhová po prvom kole slalomu žien v seriáli Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní v rakúskom Semmeringu nefiguruje medzi najlepšími. Na líderku Američanku Mikaelu Shiffrinovú stráca 89 stotín sekundy a patrí jej 6. miesto. Iba dve stotiny sekundy za Shiffrinovou je na druhej priečke Švajčiarka Michelle Gisinová, tretia Rakúšanka Katharina Liensbergerová zaostáva za americkou pretekárkou o 0,32 s.

„Od rána som sa necítila dobre, ale to nie je výhovorka,“ začala Vlhová hodnotenie prvého kola do kamery RTVS. „Prvú jazdu som nešla dobre, nepúšťala som lyže a veľmi veľa som brzdila. Sneh je veľmi agresívny a stačí trochu ‚hodiť‘ lyže a je to hneď desatina. Nešla som čisto a nešla som úplne na riziko, tam bol problém,“ zhodnotila 25-ročná Liptáčka, ktorá v kalendárnom roku 2020 vyhrala všetky doterajšie slalomy SP – v Záhrebe, Flachau, Kranjskej Gore a dvakrát v Levi.

Zverenka tréner Livia Magoniho v druhom kole, ktoré je s tridsiatkou najlepších na programe pod umelým osvetlením od 18.30 h, nebude mať jednoduchú situáciu. Chce sa s ňou však popasovať a zabojovať minimálne o pódiové umiestnenie. „V druhom kole sa budem snažiť riskovať a nejako to stiahnuť,“ prezradila Vlhová.

Slovenka je líderkou celkového hodnotenia SP s náskokom 138 bodov pred Švajčiarkou Michelle Gisinovou a 142 bodov pred Taliankou Martou Basinovou. Na Semmering má slovenská reprezentantka dobré spomienky, veď pred dvoma rokmi sa v tomto rakúskom stredisku dvakrát dostala na pódium – vyhrala svoj prvý obrovský slalom SP a o deň neskôr bola druhá v slalome. Práve v Semmeringu si na deň presne pred ôsmimi rokmi odkrútila debut v SP ako 17-ročná jedenástym miestom v slalome.

Exit mobile version