Sociálne siete

Šport

Vlhovej nevyšlo prvé kolo slalomu, je šiesta. Na líderku Shiffrinovú stráca 89 stotín sekundy

Vlhovej nevyšlo prvé kolo slalomu, je šiesta. Na líderku Shiffrinovú stráca 89 stotín sekundy

Zverejnené:

Upravené: 29. decembra 2020 o 17:00

191

large vlhova aaba
ZDROJ: Petra Vlhová, SITA/AP Photo/Gabriele Facciotti

REKLAMA

29. december 2020 05:22 SITA, redakcia

BRATISLAVA – Slovenská reprezentantka Petra Vlhová po prvom kole slalomu žien v seriáli Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní v rakúskom Semmeringu nefiguruje medzi najlepšími. Na líderku Američanku Mikaelu Shiffrinovú stráca 89 stotín sekundy a patrí jej 6. miesto. Iba dve stotiny sekundy za Shiffrinovou je na druhej priečke Švajčiarka Michelle Gisinová, tretia Rakúšanka Katharina Liensbergerová zaostáva za americkou pretekárkou o 0,32 s.

„Od rána som sa necítila dobre, ale to nie je výhovorka,“ začala Vlhová hodnotenie prvého kola do kamery RTVS. „Prvú jazdu som nešla dobre, nepúšťala som lyže a veľmi veľa som brzdila. Sneh je veľmi agresívny a stačí trochu ‚hodiť‘ lyže a je to hneď desatina. Nešla som čisto a nešla som úplne na riziko, tam bol problém,“ zhodnotila 25-ročná Liptáčka, ktorá v kalendárnom roku 2020 vyhrala všetky doterajšie slalomy SP – v Záhrebe, Flachau, Kranjskej Gore a dvakrát v Levi.

Zverenka tréner Livia Magoniho v druhom kole, ktoré je s tridsiatkou najlepších na programe pod umelým osvetlením od 18.30 h, nebude mať jednoduchú situáciu. Chce sa s ňou však popasovať a zabojovať minimálne o pódiové umiestnenie. „V druhom kole sa budem snažiť riskovať a nejako to stiahnuť,“ prezradila Vlhová.

Slovenka je líderkou celkového hodnotenia SP s náskokom 138 bodov pred Švajčiarkou Michelle Gisinovou a 142 bodov pred Taliankou Martou Basinovou. Na Semmering má slovenská reprezentantka dobré spomienky, veď pred dvoma rokmi sa v tomto rakúskom stredisku dvakrát dostala na pódium – vyhrala svoj prvý obrovský slalom SP a o deň neskôr bola druhá v slalome. Práve v Semmeringu si na deň presne pred ôsmimi rokmi odkrútila debut v SP ako 17-ročná jedenástym miestom v slalome.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA