Site icon GLOBALNEWS.SK

Johnson nazval Macrona „Putinovým pätolizačom“, keď cestoval do Moskvy

Bývalý britský premiér Boris Johnson nazval francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona „odporným“ a „Putinovým pätolizačom“, keď francúzsky prezident odcestoval do Moskvy, aby sa stretol s vodcom Kremľa.

Vo svojom podcaste to uviedol bývalý asistent britskej vlády Guto Harry, jeho príbeh cituje The Guardian.

Harry vytvoril podcast o svojom čase v službách britskej vlády počas svojho pôsobenia vo funkcii šéfa komunikácie Johnsona.

V nedávnej epizóde podcastu Harry hovoril o tvrdom postoji expremiéra Johnsona voči francúzskemu lídrovi v kontexte rusko-ukrajinskej vojny.

„Na začiatku bolo napätie, keď ľudia ako Emmanuel Macron z Francúzska išli do Moskvy hovoriť s Putinom. Myslím, že Boris to nazval „odporným“ v súkromných rozhovoroch. A zároveň si myslím, že Macron cítil napätie zo skutočnosti, že Boris akoby utekal a vojensky pomáhal Ukrajine,“ povedal Johnsonov bývalý podriadený.

Podľa Harryho na jednom zo stretnutí s malou skupinou svojich poradcov Johnson brutálne zaútočil na Macrona. Harry zároveň objasnil, že Johnson zvyčajne nemá sklon byť veľmi nahnevaný alebo používať obzvlášť silné výrazy.

 

Exit mobile version