Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Johnson nazval Macrona „Putinovým pätolizačom“, keď cestoval do Moskvy

Zverejnené:

Upravené: 18. mája 2023 o 16:32

229

Zdroj: Newsbook.com

REKLAMA

Globalnews

Bývalý britský premiér Boris Johnson nazval francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona „odporným“ a „Putinovým pätolizačom“, keď francúzsky prezident odcestoval do Moskvy, aby sa stretol s vodcom Kremľa.

Vo svojom podcaste to uviedol bývalý asistent britskej vlády Guto Harry, jeho príbeh cituje The Guardian.

Harry vytvoril podcast o svojom čase v službách britskej vlády počas svojho pôsobenia vo funkcii šéfa komunikácie Johnsona.

V nedávnej epizóde podcastu Harry hovoril o tvrdom postoji expremiéra Johnsona voči francúzskemu lídrovi v kontexte rusko-ukrajinskej vojny.

„Na začiatku bolo napätie, keď ľudia ako Emmanuel Macron z Francúzska išli do Moskvy hovoriť s Putinom. Myslím, že Boris to nazval „odporným“ v súkromných rozhovoroch. A zároveň si myslím, že Macron cítil napätie zo skutočnosti, že Boris akoby utekal a vojensky pomáhal Ukrajine,“ povedal Johnsonov bývalý podriadený.

Podľa Harryho na jednom zo stretnutí s malou skupinou svojich poradcov Johnson brutálne zaútočil na Macrona. Harry zároveň objasnil, že Johnson zvyčajne nemá sklon byť veľmi nahnevaný alebo používať obzvlášť silné výrazy.

 

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA