Site icon GLOBALNEWS.SK

Trump musí svedčiť v prípade, v ktorom je obvinený zo znásilnenia bývalej novinárky. Rozhodol o tom súd

FILE - Former President Donald Trump listens to applause from the crowd as he steps up to the podium at a rally Friday, Sept. 23, 2022, in Wilmington, N.C. Lawyers for former President Donald Trump asked the U.S. Supreme Court on Tuesday, Oct. 4, to step into the legal fight over the classified documents seized during an FBI search of his Florida estate. (AP Photo/Chris Seward, File)

Bývalý americký prezident Donald Trump musí prísť vypovedať na súd v kauze, v ktorej stojí proti bývalej novinárke, ktorá ho viní zo znásilnenia. O povinnosti svedčiť v stredu rozhodol súd v New Yorku. Trump reagoval vyhlásením, že americký právny systém je „nefunkčná hanba“, uviedla vo štvrtok agentúra TheGuardian.

Bývalá stĺpkárka časopisu Elle Jean Carrollová zažalovala Trumpa za ohováranie v novembri 2019, niekoľko mesiacov po tom, čo ho verejne obvinila zo znásilnenia. Exprezident jej obvinenia označil za „úplný podvod a lož“, ženu podľa svojich slov vôbec nepozná a nepovažuje ju za príťažlivú. K znásilneniu podľa Carrollovej došlo v 90. rokoch.

Trumpov právny tím sa snažil rôznymi taktikami oddialiť súdny proces a zabrániť tomu, aby ich klienta vypočuli právnici Carrollovci.

Sudca Lewis A. Kaplan v rozhodnutí uviedol, že vzhľadom na pokročilý vek oboch strán sporu a prípadných svedkov je načase v prípade postúpiť. Trumpovi je 76 a Carrollovej 78 rokov. Trump by mal prísť svedčiť 19. októbra.

Spoločnosť Siemens oslavuje 175 rokov od svojho vzniku

Exit mobile version