Sociálne siete

ZAHRANIČIE

Trump musí svedčiť v prípade, v ktorom je obvinený zo znásilnenia bývalej novinárky. Rozhodol o tom súd

Zverejnené:

Upravené: 13. októbra 2022 o 14:10

667

zdroj: Facebook

REKLAMA

GLOBALNEWS

Bývalý americký prezident Donald Trump musí prísť vypovedať na súd v kauze, v ktorej stojí proti bývalej novinárke, ktorá ho viní zo znásilnenia. O povinnosti svedčiť v stredu rozhodol súd v New Yorku. Trump reagoval vyhlásením, že americký právny systém je „nefunkčná hanba“, uviedla vo štvrtok agentúra TheGuardian.

Bývalá stĺpkárka časopisu Elle Jean Carrollová zažalovala Trumpa za ohováranie v novembri 2019, niekoľko mesiacov po tom, čo ho verejne obvinila zo znásilnenia. Exprezident jej obvinenia označil za „úplný podvod a lož“, ženu podľa svojich slov vôbec nepozná a nepovažuje ju za príťažlivú. K znásilneniu podľa Carrollovej došlo v 90. rokoch.

Trumpov právny tím sa snažil rôznymi taktikami oddialiť súdny proces a zabrániť tomu, aby ich klienta vypočuli právnici Carrollovci.

Sudca Lewis A. Kaplan v rozhodnutí uviedol, že vzhľadom na pokročilý vek oboch strán sporu a prípadných svedkov je načase v prípade postúpiť. Trumpovi je 76 a Carrollovej 78 rokov. Trump by mal prísť svedčiť 19. októbra.

Spoločnosť Siemens oslavuje 175 rokov od svojho vzniku

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA