Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Harrisová zvýšila rozdiel pred Trumpom

Zverejnené:

Upravené: 9. augusta 2024 o 15:51

217

Zdroj: Newsbook.com

REKLAMA

Globalnews

Podľa prieskumu Ipsos je americká viceprezidentka Kamala Harrisová pred republikánom Donaldom Trumpom s výsledkom 42 % oproti 37 % v celoštátnom prieskume o amerických prezidentských voľbách.

Informoval o tom Reuters s odvolaním sa na výsledky prieskumu.

Prieskum ukázal, že Harrisová zvýšila svoj náskok pred Trumpom v porovnaní s prieskumom z 22. – 23. júla, v ktorom bola pred republikánom v pomere 37 % ku 34 %.

Celoštátny prieskum medzi 2 045 dospelými Američanmi, ktorý sa uskutočnil 2. až 7. augusta, zistil, že 4 percentá opýtaných podporujú nezávislého kandidáta Roberta F. Kennedyho Jr., čo je nárast z 10 percent v júli.

Augustový prieskum uskutočnil Ipsos nezávisle od agentúry Reuters. Prieskum, ktorý sa uskutočnil online, mal chybovosť asi 3 percentuálne body.

V samostatnom prieskume Ipsos bola Harrisová pred Trumpom v pomere 42 % ku 40 % v siedmich kľúčových štátoch: Arizona, Georgia, Michigan, Nevada, Severná Karolína, Pensylvánia a Wisconsin.

Harrisová vstúpila do pretekov 21. júla, keď prezident Joe Biden obmedzil svoju kampaň a podporil svojho viceprezidenta po katastrofálnom výkone v debate proti Trumpovi 27. júna.

Prieskumy agentúry Reuters/Ipsos väčšinou ukazovali, že Biden a Trump majú rovnaký počet hlasov, hoci Biden dosiahol horšie výsledky ako vo voľbách v roku 2020, keď porazil Trumpa.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA