Sociálne siete

Cestovanie

Vitajte na Štrbskom plese: Romantická rozprávka s neskutočnými výhľadmi a pocitom výnimočnosti

Nájdete ho vo výške 1351 metrov nad morom, susedí so Štrbským plesom. Z troch impozantných historických budov, ktoré však vznikli v rozdielnom období, sa zrodil unikátny hotelový komplex. Neobyčajným spôsobom zachytáva pôvab dôb minulých – kráľovských čias – ale zároveň poskytuje nadštandardné služby, pohodlie a prenádhernú panorámu.

Zverejnené:

Upravené: 29. decembra 2021 o 12:33

2342

Grand Hotel Kempinski High Tatras
Grand Hotel Kempinski High Tatras, zdroj: Amazing Places

REKLAMA

BRATISLAVA – Málokto by už dnes nepoznal toto miesto, aspoň z obrázkov – pri pohľade naň totiž vzniká túžba ísť sa pozrieť dovnútra, zažiť aspoň na chvíľu pocit z jedinečného ubytovania, s top službami a krásnym prostredím. Dokonalý zážitok! Takým skutočne je a ešte omnoho viac.

Grand Hotel Kempinski High Tatras

Grand Hotel Kempinski High Tatras, zdroj: Amazing Places

Ak hľadáte luxus, zážitok, možno rozprávku, tak ste určite správne. A kde inde by mal takýto majestátny hotel stáť, ak nie práve v obľúbených Tatrách…a ak ste aspoň raz boli na Štrbskom plese, tak ste ho skrátka nemohli prehliadnuť.

„Ako luxusný romantický príbeh na pozadí rozprávkových kulís s kvapkou gýča a výhľadom na majestátne vrcholky Tatier. Tak sa odohráva váš pobyt na brehu ľadovcového jazera v Grand Hotel Kempinski High Tatras. Vitajte v medzinárodne ocenenom najlepšom historickom hoteli v Európe,“ tak začína svoje rozprávanie český projekt Amazing Places.

Keď napadne sneh, tak nebudete veriť vlastným očiam

Počas zimných mesiacov vám toto miesto zoberie rovnako dych ako v lete…alebo možno ešte viac. Biely sneh tu bude pôsobiť na všetky vaše zmysly a o to viac ocenníte aj štýlový interiér. A dokonca i taká na prvý pohľad obyčajná prechádzka po okolí, kým vám pod topánkami vŕzga čerstvo napadnutý sneh, bude ďalším zážitkom.

Uznajte, že aj ten sneh tu jednoducho vyzerá inak – štýlovejšie!

Sneh, ktorý má v tomto prostredí úplne iný rozmer…

Jedinečnosť ukrytá v každej izbe

Grand Hotel Kempinski High TatrasVďaka spojeniu historických budov, ktoré sú zároveň národnou pamiatkou, si môžete nájsť svoje obľúbené tatranské miesto na relax z kolekcie našich 98 izieb a apartmánov,“ píše sa na stránke hotela. A zároveň sľubuje, že každá izba je jedinečná. Veď kde inde môžete objaviť čaro oddychu na balkóne s výhľadom do doliny? Môžete sa tiež nechať inšpirovať krásou veľhôr a magického Štrbského plesa.

„Využite naše akciové ponuky a príďte si oddýchnuť výhodnejšie počas týždňa. Náš šéfkuchár pripravuje lokálne a sezónne jedlá v inovatívnom prevedení. V luxusnom prostredí Grand Restaurant tak nájdete napríklad tradičné tatranské bryndzové pirohy, ale i delikatesy svetovej kuchyne,“ láka svojich hostí ďalej.

Tak nech sa páči, vstúpte do horskej rozprávky, kde sa priania a sny stávajú skutočnosťou.

Z postele uvidíte pleso

Ráno sa zobudiť v dokonalo zariadenej izbe alebo apartmáne a mať hladinu jazera takmer na dosah ruky. Poviete si, že to by stálo určite za to! K tomu výhľad, ktorý berie dych a keď už sme pri tom, tak pri každom jednom nádychu pocítite vysokohorskú sviežosť a energiu. Večer zas môžete priamo z izby sledovať západ slnka ponad tatranské štíty.

Ak si vyberiete izbu s balkónom, určite tam budete tráviť hodiny – kým sa „nenabažíte“ toľkej krásy.

Úchvatný výhľad – Grand Hotel Kempinski High Tatras, zdroj: Amazing Places

Grand Hotel Kempinski High Tatras

Večera v oblakoch
Večera vo vežičke

Večera vo vežičke

Súkromná večera pri sviečkach vo vyhliadkovej vežičke s panoramatickým výhľadom na Tatry.

Ak hľadáte skutočne romantiku ako vystrihnutú z filmu, rezervujte si večeru vo vežičke – vaša drahá polovička sa bude cítiť tak ako pravdepodobne ešte nikdy s nikým iným.  K tomu si domyslite súkromného čašníka, západ slnka, exkluzívne  menu – poviete si, že naozajstný gýč ako z pravej americkej romantickej komédie? Áno, ale aspoň raz v živote treba zažiť aj niečo také.

Aj ostatné priestory hotela majú čo ponúknuť. Grand Restaurant je nádherne zrekonštruovaná reštaurácia v originálnom štýle. Opäť raz budete mať opäť, že ste sa vrátili späť v čase. Ak si chcete dať dobrý koktail, posadiť sa do pohodlnej pohovky a vychutnať si atmosféru kozubu – tak zájdite do Lobby Lounge* Bar, má navyše i vonkajšiu terasu s výhľadom na toľkokrát spomínané Štrbské pleso. Ale sľubovali sme výhľady, tak ich máte mať…

Ešte nemôže chýbať hráčsky salónik – partička šachu pri pohári vína alebo whisky? Preferujete koňak, prečo nie? Čokoľvek vyskúšate, nebudete sklamaní.

Grand Hotel Kempinski High Tatras
Spa, za ktoré by ste…urobili čokoľvek!

Absolútnou topkou ubytovania je však wellness – Zion Spa Luxury ponúka maximálne súkromie v štýle európskej elegancie a zároveň dychberúci výhľad priamo z bazéna – odtiaľto sa bude odchádzať skutočne len ťažko. No a po prechádzka či túre po tatranskej prírode oceníte i najrôznejšie spa procedúry.

„Spájajúc krásu so zdravím sme vytvorili originálne spa menu v kombinácii lokálnych a svetových liečebných tradícii s kvapkou žiaduceho luxusu. Nechajte realitu a stres za sebou, zatiaľ čo sa budete rozmaznávať,“ garantuje hotel. Takže už sa len ponoriť do niektorých spa procedúr a užiť si tieto okamihy do poslednej sekundy. Ako nejaká filmová hviezda.

Grand Hotel Kempinski High Tatras

V lete či v zime je výhľad z wellness zóny úchvatný…

Miesto aj pre filmárov

A keď sme už pri tom filme, vedeli ste, že sa tu natáčal aj jeden slovensko-český film? Vianočná romantická komédia v réžii Jakuba Kronera s výnimočným hereckým obsadením, natočená v zimnom prostredí Vysokých Tatier. Správne – Šťastný nový rok, ktorého veľká časť sa odohráva práve tu.

Za každého počasia

A nenechajte si ujsť nádherné okolie Štrbského plesa, zájdite si na turistiku alebo sa len tak vyberte ktoroukoľvek cestičkou. Prípadne, ak si trúfate na náročnejšiu turistiku, smelo do toho! Máte z čoho vyberať…

Zdroj: Amazing Places, kempinski.com

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA