Sociálne siete

COVID19

Karanténa po príchode na Slovensko sa pre nezaočkovaných skrátila na päť dní

Zverejnené:

Upravené: 4. februára 2022 o 10:16

1750

Zdroj: eHranica

REKLAMA

GLOBALNEWS

Prekonaní a očkovaní sa musia registrovať do systému eHranica, informuje SME.

Domáca karanténa po príchode na Slovensko sa od piatka skrátila z desať na päť dní. Netýka sa plne zaočkovaných a ľudí, ktorí prekonali ochorenie Covid-19 pred nie viac ako 180 dňami. Musia sa ale registrovať do systému eHranica raz za šesť mesiacov, ako vyplýva z vyhlášky ÚVZ.

PELLEGRINI: Ak Matovič nepredloží do týždňa opatrenia k zvyšovaniu cien, bude čeliť odvolávaniu

Karanténa pre nezaočkované osoby sa po príchode na Slovensko skrátila z desať na päť dní pri bezpríznakovom priebehu choroby alebo po negatívnom PCR teste. Možno ho vykonať hneď po príchode na Slovensko. Registrácia v eHranici zostáva pre neočkované osoby povinná po každom príchode na Slovensko.

ÚVZ priblížil, ako sa počíta päťdňová karanténa:

Pokiaľ by bol dátum príchodu na Slovensko 4. február, pri pripočítaní piatich dní bol posledným dňom karantény 9. február. Karanténa by sa tak dotyčného netýkala až od nasledujúceho dňa, teda 10. februára.

Výnimku z karantény majú držitelia diplomatických a služobných pasov. Platí to len v prípade pracovných úloh v zahraničí. Výnimka sa týka aj tých, ktorým diplomatické a služobné pasy vydali v zahraničí.

Vyhláškou k režimu na hraniciach sa od piatka zrušil zoznam rizikových krajín v súvislosti s variantom omikron a osobitné podmienky pre osoby, ktoré z rizikových krajín prišli. Veľká Británia sa zaradila medzi krajiny, z ktorých po prílete na Slovensko nie je potrebný PCR test.

PELLEGRINI: Ak Matovič nepredloží do týždňa opatrenia k zvyšovaniu cien, bude čeliť odvolávaniu

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA