Sociálne siete

DOMOV

Pokračuje súd v prípade vraždy Kuciaka

Zverejnené:

Upravené: 12. júla 2022 o 12:53

1364

Zdroj: Facebook/aktuality.sk

REKLAMA

Globalnews

Dnes pokračuje na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku proces v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka, jeho snúbenice Martiny Kušnírovej a vo veci prípravy vrážd prokurátorov. Informoval o tom portál teraz.sk.

Na dnešnom pojednávaní by mal výsluch podstúpiť bývalý vysokopostavený policajný funkcionár Bernard Slobodník. Senát rozhoduje o vine Mariana Kočnera a Aleny Zsuzsovej v prípade vraždy novinára a jeho snúbenice.

Špecializovaný trestný súd ich v roku 2020 oslobodil spod obžaloby, ale Najvyšší súd SR vlani v máji vrátil prípad prvostupňovému súdu. Právoplatné sú zatiaľ v tejto kauze tri rozsudky.

Miroslav Marček a Tomáš Szabó dostali trest odňatia slobody na 25 rokov nepodmienečne, Zoltán Andruskó na 15 rokov nepodmienečne.

Biden predložil na ratifikáciu protokoly o pristúpení Švédska a Fínska k NATO

Obžalobe pre prípravu vrážd súčasného generálneho prokurátora Maroša Žilinku, bývalého námestníka generálneho prokurátora Petra Šufliarskeho a súčasného špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica čelia Dušan Kracina, Darko Dragič, Marian Kočner a Alena Zsuzsová.

Szabó bol s pojednávania vylúčený na samostatné konanie. Objednávka na vraždy Lipšica a Žilinku mala byť prijatá Alenou Zsuzsovou na jeseň 2017.

Poškodení prokurátori nie sú na procese prítomní. Tiež ani obžalovaná Zsuzsová, ktorá požiadala o konanie v jej neprítomnosti.

Je známe, kedy Británia rozhodne o nástupcovi Johnsona

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA