Sociálne siete

DOMOV

Tento rok sa neotvorí ani jeden úsek nových diaľnic

Zverejnené:

Upravené: 21. januára 2022 o 9:54

1819

zdroj: zilinskyvecernik.sk

REKLAMA

GLOBALNEWS

Diaľničnú sieť Bratislava-Košice nedokončíme ani v tomto roku. Dopravní analytici tvrdia, že prioritou je riešenie situácie pod Strečnom, informujú tvnoviny.sk.

Hlavnej dopravnej tepne v krajine – diaľnica D1, chýbajú už len tri úseky. Kým v minulom roku otvorili tri úseky nových diaľnic, tento rok neotvoria ani jeden.

Úsek Turany – Hubová, ktorý má nadväzovať na Tunel Višňové, podľa posledných odhadov skôr ako o dva roky hotový nebude. Diaľničnú výstavbu by mohla zjednodušiť aj nová stavebná legislatíva, ktorá čaká na schválenie parlamentom.

FICO: Rozhodovanie Najvyššieho súdu o Bödörovej väzbe nebude nestranné

Problémová je aj diaľničná križovatka D1 D4, ktorej staviteľa ešte len vyberajú, hoci časť, na ktorú sa napája – teda PPP projekt D4/R7, spustili v minulom roku a bez nej projekt nemá význam.

Pôvodne mal túto križovatku vytvoriť zhotoviteľ nultého obchvatu Bratislavy, no počas výstavby a námietok zo strany aktivistov sa celý proces natiahol a štát nestihol postaviť križovatku včas. Táto križovatka by mala v budúcnosti zbaviť Bratislavu medzinárodnej tranzitnej dopravy smerujúcej cez Slovensko do Rakúska, Maďarska či Česka.

Microsoft kupuje výrobcu videohier Activision Blizzard za 68,7 miliardy dolárov

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA