Sociálne siete

Cestovanie

Česká dedinka Okoř ukrýva zelený poklad. Čarovné miesto, kde je povolený len oddych

Často sa hovorí, že ideálne veci či miesta neexistujú. Potom však príde chvíľa, keď sa presvedčíte o opaku. Sú ideálne a aj výnimočné, sú presne také, ako ste si ich vysnívali – jedinečné a zážitkové miesta.

Zverejnené:

Upravené: 18. októbra 2021 o 15:30

2029

REKLAMA

BRATISLAVA – Ak by ste hľadali miesto, ktoré má všetko, tak potom by sa také jedno nachádzalo len kúsok od Prahy. Čarovná historická dedinka Okoř je známa i vďaka zrúcanine hradu Okoř z 13. storočia. Môže sa zároveň pochváliť vkusne zariadeným a zrekonštruovaným hotelom, ktorého zelené okolie vás dostane „do kolien“. Nemusela by sa zaň hanbiť ani Anna zo Zeleného domu, veď posúďte sami…

Family Hotel Okoř & Restaurant ponúka jedinečné ubytovanie s kapacitou do 27 ľudí.  Výnimočným ho robí hneď niekoľko vecí – prvým dôležitým faktom je, že ide o rodinný hotel a majitelia veľmi dbajú na to, aby sa tu hostia cítili ako doma.

K tomu krásne zrekonštruované priestory s premyslenými doplnkami dotvárajú ten pravý pocit, že ste na výnimočnej dovolenke, na ktorej a budete cítiť ako v bavlnke. „Domácka atmosféra, rozprávkovo krásna záhrada a milí majitelia – ak je toto to, čo hľadáte, potom je hotel pre vás ako stvorený,“ odporúča aj česká platforma Amazing Places, ktorá hľadá tie najkrajšie miesta v Česku a na Slovensku.

Výhodou je aj fakt, že hlavné mesto budete mať len na skok a aj nekonečné možnosti objavovať. Milovníci výletov tak budú mať z čoho vyberať. Ale napriek blízkosti veľkomesta budete mať stále pocit, že ste na vidieku. Okolie hotela chvíľami pôsobí, ako by ste sa ocitli na prázdninách u babičky – rozkvitnutá záhrada vo vás oživí spomienky na detstvo, ale tiež dodáva šmrnc Toskánska či južného Francúzska.

Máte radi romantiku? Tak potom ste určite na správnom mieste. Majitelia sa vyhrali pri rekonštrukcii s každým detailom, vytvorili miesto pre všetkých, ktorí hľadajú pokojné miesto napríklad na víkendovú romantiku a relax. Každá izba je iná, ale všetky sú zariadené v provensálskom štýle s vintage doplnkami a k tomu v kombinácii s moderným dizajnom. V ponuke je 11 dvojlôžkových izieb s kúpeľňou a Domček Fiffany – dvojlôžková izba s kúpeľňou.

Zážitok na tanieri

„Ak si zvolíte tú pravú izbu pre vás, tak vá už nezostáva nič iné, ako vybrať sa do miestnej reštaurácie s terasou. Tu si pochutnáte na skvelých jedlách, reštaurácia sa totiž umiestnila v Maurerovom výbere reštaurácií v roku 2014. Podávajú sa tu jedlá medzinárodnej kuchyne, ale i typické slovenské jedlá a k tomu výborné česká vína,“ opisuje ďalej Amazing Places.

Perfektný odpočinok nadobudnete počas teplých mesiacov v prekrásnej záhrade, ale rovnako vhod vám príde aj vynikajúca masáž. Vyskúšať si tu môžete aj jazdu na koni. Alebo si požičajte bicykle a vyrazte po okolí. Je tu toľko cyklotrás, že si nebudete vedieť rýchlo vybrať.

A keď už budete na potulkách, zájdite si aj na spomínanú zrúcaninu hradu. Deti môžete zas vziať do najmenšej zoo v Českej republike – Zoopark Zájezd. Majú tu kontaktný kútik so zvieratami  pre deti.

 

Relax, romantika, ale aj obchodné stretnutie

Nakoniec, ak hľadáte ideálne miesto na zorganizovanie svadby – ktorá môže byť vo  vnútri, ale aj na veľkorysej záhrade, navyše sa tu nachádza jedinečný systém terás a niektoré z nich sú dokonca kryté, takže sa nemusíte báť ani dažďa. Zároveň je rodinný hotel vhodný aj na usporiadanie firemných stretnutí a akcií.

 

Zdroj fotografií: AMAZING PLACES

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA