Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Biden sa vyjadril k ukrajinskému útoku na Kurskú oblasť

Zverejnené:

Upravené: 14. augusta 2024 o 16:43

154

large biden dca
Zdroj: Newsbook.com

REKLAMA

Globalnews

Americký prezident Joe Biden sa prvýkrát vyjadril k ukrajinskej ofenzíve v Kurskej oblasti v Rusku a povedal, že tento útok stavia ruského prezidenta Vladimira Putina do „skutočnej dilemy“.

Informovalo o tom Reuters.

Citát od Bidena: „Pre Putina to vytvára skutočnú dilemu a my sme v priamom kontakte, v neustálom kontakte s Ukrajincami. To je všetko, čo o tom poviem, kým bude ofenzíva pokračovať.“

6. augusta Rusi informovali o pokusoch Ukrajiny preniknúť na územie Kurskej oblasti. 7. augusta ruskí propagandisti a takzvaní „vojnoví korešpondenti“ tvrdili, že ukrajinské sily sa zakopali v pohraničnej zóne. A vládca Ruska Vladimír Putin označil situáciu za „provokáciu“.

Ráno 9. augusta vydalo Ministerstvo obrany Ruskej federácie vyhlásenie o situácii v Kurskej oblasti, v ktorom pripustilo, že ukrajinské sily sú v blízkosti Sudže.

Ruské ministerstvo pre mimoriadne situácie 10. augusta oznámilo, že z pohraničnej oblasti Kurskej oblasti už bolo evakuovaných 76 tisíc obyvateľov.

12. augusta úradujúci guvernér Kurskej oblasti Ruskej federácie Alexej Smirnov oznámil vodcovi Kremľa Vladimírovi Putinovi, že 28 osád v regióne „je pod kontrolou nepriateľa“.

Hlavný veliteľ ozbrojených síl Ukrajiny Oleksandr Syrskyj 13. augusta oznámil prezidentovi Volodymyrovi Zelenskému, že 74 osád v Kurskej oblasti Ruskej federácie je pod kontrolou Ukrajiny.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA