Sociálne siete

COVID19

Ak nové vládne opatrenia nezaberú do 21. marca, zastaví sa u nás výroba a krajina sa zatvorí

Podľa informácií Denníka N môžu nové opatrenia vlády obsahovať napríklad aj povinnosť nosiť FFP2 respirátory v MHD, obchodoch a neskôr vo všetkých interiéroch.

Zverejnené:

Upravené: 27. februára 2021 o 13:21

371

kornavirus
Ilustračné foto, zdroj: SITA/Jakub Julény

REKLAMA

BRATISLAVA – Ak nové vládne opatrenia nezaberú do 21. marca, na Slovensku sa zastaví výroba a krajina sa zatvorí. Informáciu priniesol Denník N, ktorý, ako píše, má k dispozícii návrh nových opatrení vlády pre boj so šírením nákazy koronavírusu. O tých spolu s odborníkmi rokuje od 22. februára predseda vlády Igor Matovič (OĽaNO). Hlavným cieľom nových opatrení má byť minimalizovanie mobility obyvateľstva a čo najúčinnejšie zastavenie šírenia nákazy ochorenia COVID-19.

Nové opatrenia vlády by mali obsahovať napríklad aj zákaz návštevy prírody v inom okrese. Školy by boli otvorené pre deti ľudí, ktorí potrebujú nevyhnutne chodiť do práce, všeobecní lekári by dostali pokyny, ako sa starať o pacientov doma. Pri cestovaní mestskou hromadnou dopravou by platila povinnosť nosiť respirátory FFP2. Platil by tiež nočný zákaz vychádzania. Navrhované opatrenia by mali platiť od 1. do 21. marca.

Zdroj: Denník N

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA