Sociálne siete

DOMOV

Akademická obec trnavskej univerzity kritizuje vedenie rezortu školstva

Je načase uvažovať o výmene vedenia ministerstva školstva za také, ktoré bude ochotné a odborne zdatné pripraviť novelu, ktorá reálne povedie k zvýšeniu kvality vysokoškolského prostredia na Slovensku, uvádza Akademický senát Trnavskej univerzity v Trnave vo svojom stanovisku.

Zverejnené:

Upravené: 18. marca 2021 o 8:33

259

Branislav Gröhling
Minister školstva Branislav Gröhling, SITA/Alexandra Čunderlíková

REKLAMA

SITA

TRNAVA – Akademický senát Trnavskej univerzity v Trnave žiada zmenu vo vedení ministerstva školstva. Vyplýva to zo stanoviska, ktoré včera schválil v súvislosti s krokmi vedenia rezortu pri tvorbe Plánu obnovy a odolnosti SR a novely zákona o vysokých školách.

„Obidva dokumenty vznikali bez toho, aby vysoké školy mali možnosť vyjadrovať sa k ich obsahu, a redukujú podstatu univerzitného vzdelávania na obsluhu pracovného trhu,“ píše sa v stanovisku, ktoré agentúre SITA poskytol Matúš Demko z trnavskej univerzity. Podľa akademickej obce sa ukazuje, že záujem riešiť problémy vysokých škôl a pripraviť užitočnú novelu zákona o vysokých školách sú len mediálne pózy ministra školstva Branislava Gröhlinga a štátneho tajomníka Ľudovíta Paulisa.

„Keďže z doterajších krokov vedenia rezortu vyplýva, že nemá vážny záujem o zmysluplnú, otvorenú, no najmä odbornú diskusiu o perspektívach vysokého školstva na Slovensku, je načase uvažovať o výmene vedenia ministerstva školstva za také, ktoré bude ochotné a odborne zdatné pripraviť novelu, ktorá reálne povedie k zvýšeniu kvality vysokoškolského prostredia na Slovensku a nie k jeho rozvratu,“ uvádza sa ďalej v stanovisku Akademického senátu a vedenia Trnavskej univerzity v Trnave.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA